banner137
banner25

Düzensiz göç ele alındı!

Edirne'de düzensiz göçün önlenmesine yönelik "Trakya Bölgesi Düzensiz Göçe Yönelik Üst Düzey Koordinasyon Toplantısı" ile "Ege Denizine Kıyısı Olan İllerin Düzensiz Göçe Yönelik Üst Düzey Koordinasyon Toplantısı" düzenlendi.

Toplantı kentteki bir restoranda, Edirne Valisi Ekrem Canalp başkanlığında, Trakya illeri ile Ege Denizi'ne kıyısı olan illerin valileri, kolluk ve diğer birim yöneticilerin katılımıyla gerçekleşti.

Vali Canalp, Trakya ve Ege'deki düzensiz göç geçişlerini kontrol altına almak ve alınan tedbirleri güçlendirmek amacıyla yapılan toplantıda, geçmişte Türkiye'nin düzensiz göçte transit ülke olma konumunun günümüzde değiştiğini söyledi. 

Türkiye'nin bugün sadece transit ülke olmasının ötesinde bir hedef ülke konumuna geldiğini ifade eden Canalp, rakamlara bakıldığında bu tablonun çok daha net ve vurucu bir şekilde ortaya çıktığının altını çizdi.

Türkiye'nin bugün dünyada en fazla göçmeni misafir eden ülke konumunda olduğunu vurgulayan Canalp, "Dünyada ülkemiz en fazla göçmeni misafir eden ülkedir. Aynı zamanda Türkiye 2017 yılı içerisinde dünyada uluslararası en fazla insani yardım yapan ülkedir. İki açıdan da Türkiye dünyanın bir numaralı ülkesi haline gelmiştir." dedi.

Canalp, düzensiz göçle mücadele kapsamında devlet olarak önlemler aldıklarını, ulusal göç politikaları çerçevesinde, tedbirler, uygulamalar ve eylemler olduğunu anlattı.

İller arası koordinasyonun düzensiz göçle mücadelede önemine değinen Vali Canalp, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu kapsamda başlangıç olarak İzmir ilimiz merkez olarak kabul edilmek suretiyle belli bir koordinasyon mekanizması öngörülmüştür. Bu mekanizma içerisinde valilerimiz, jandarma komutanlarımız, emniyet müdürlerimiz, sahil güvenlik komutanlığımız ve göçle ilgili olan müdürlerimiz bir araya gelerek toplantılar yapmak suretiyle düzensiz göçle mücadelede belli bir koordinasyon içerisinde hareket etme mekanizmasını devreye koydu.

Bakanlığımızda bu şekilde mekanizmanın faydalı olduğunu gördüğü için Trakya içinde benzer bir mekanizmayı devreye koymuştur. Trakya ve Ege bölgeleri için ortaya konan bu mekanizma yakın bir gelecekte bütün Türkiye için geçerli hale dönüşecektir. Bugün burada düzensiz göçle ilgili alacağımız tedbirler ve kararlarla inşallah devletimizin karşı karşıya kaldığı sorunların çözümüne net bir katkı sağlayacağız."

Vali Canalp, düzenlenen toplantının, Ege Bölgesi ile Trakya'yı bir araya getirdiği için çok önemli olduğunu belirterek, ülkedeki düzensiz göçmenlerin 4'te 3'ünün bu hat üzerinde yakalandığını sözlerine ekledi.

Toplantıya, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Muğla Valisi Esengül Civelek, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, belirtilen illerin vali yardımcıları, jandarma komutanları, emniyet müdürleri ve ilgililer katıldı.

Aa

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30