banner137
banner25

Duruşma 18 Ekim’e ertelendi!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ında aralarında müşteki-sanık olarak bulunduğu ve Edirne 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün 7.celsesi yapılan “birden fazla kişi tarafından gece vakti birlikte yağma,cebir,tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma,nitelikli cinsel saldırı ve şantaj”davasına devam edildi.

2019/269 esas numarası ile Edirne 3.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın müşteki-sanık sıfatı ile aralarında bulunduğu ancak katılmadığı duruşmada karar çıkmadı ve mahkeme heyetinin oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda 18 Ekim 2021 günü saat 14:00’a bırakıldı.

Açık yargılamanın yapıldığı duruşma Kovid-19 tedbirleri dahilinde yapıldı.Saat 14:00’da başlayan duruşmada basın mensupları kalabalık olduğu gerekçesi ile alınmazken içeride çok sayıda polisin olması dikkatlerden kaçmadı.

21 ay tutuklu kaldıktan sonra geçtiğimiz duruşmada tutuksuz yargılanmalarına karar verilerek tahliye dilen sanıklar Salih Y.,Şaban G.,Sinan A.,Osman K. Duruşmada hazır bulunurken hakkında Türkiye’deki davalarından dolayı yakalama kararı bulunan ve olayın sanığı konumunda olan firari şahıs Şükrü B.ile sanık Muhammed T.duruşmaya katılmadılar.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da katılmadığı davada Av.Bilal Veske ve Av.Harika Taybıllı vekaleti ile Gürkan’ı temsil ederek savunmaya katıldılar.

Duruşmaya heyet değişikliği nedeniyle tutanakların yeniden okunması ile başlandı.

Firarda olan sanık Şükrü B.İle sanık Muhammed T. Hakkında çıkartılan yakalama kararlarına Bulgaristan makamlarının cevap vermediği görüldü.

Duruşmaya tanık olarak bildirilen ancak Bulgaristan’da yaşadıkları gerekçesi ifadelerine başvurulmak üzere Mustafa Seyhan Z.,İlyas K., Hüseyin Sencar H.,Georgi Tashev V. Ve Svetlozar Agop A.'hakkında yazılan resmi yazılara da cevap verilmediği görüldü.Olayın yaşandığı ülke olan Bulgaristan adli makamlarına bugüne kadar gerek Şükrü B. hakkında gerekse diğer sanık ve tanıklar hakkında yazılan ve istenen adli raporlar ve diğer yazılara cevap verilmediği mahkeme heyeti tarafından tekrar edilirken,yazılara cevap beklenilmesine karar verildi.

İddia makamı gelen evraklara bir diyeceklerinin olmadığını belirterek eksikliklerin giderilmesini talep etti.

Sanık Şükrü B.adına savunma yapan Av.Süleyman Ferhatoğlu tanık beyanlarında, istinabe cevaplarında aleyhe olan hususları kabul etmiyoruz, eksikliklerin ikmalini talep ederiz savunmasını yaparken,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın müdafii Av.Harika Taybıllı tanık beyanlarında, istinabe cevaplarında aleyhe olan hususları kabul etmiyoruz savunmasını yaptılar.

21 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan ve tutuksuz yargılan sanıklardan Salih Y. kendilerine kumpas kurulduğunu ve cep telefonuna yapılan incelemenin kasıtlı olduğunu söyleyerek “Sunmuş olduğum rapor haricinde başka raporlarda vardır. Ancak onları temin edemedim. Sunmuş olduğum raporda görüleceği üzere bizim hakkımızda asılsız iddialarda bulunulmuştur, iddianame konu olay nedeniyle benim çocuklarım ölümle tehdit edilmişlerdir, bu yüzden kendilerini Amerika'ya göndermek zorunda kaldım. Ben çocuklarımın tehdit edilmesi ile ilgili gerekli önlemlerin alınması için dilekçe verdim ancak işleme konulmadı”dedi.

Sanık Salih Y’nin müdafii avukatı Gökhan Karakoç savunmasında sanık Şükrü B.’nin cinsel saldırı suçu ile ilgili olarak bir önce Türkiye ye getirtilmesi ve gerekli işlemlerin yerine getirilmesi gerekmektedir.Meslektaşımın açıklamış olduğu nedenler itibari ile müvekkil hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını ve eksikliklerin ikmalini talep ederiz”dedi.

Diğer sanıklar da yöneltilen suçlamaları kabul etmezken mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.Verilen aranın ardından firari sanık Şükrü B. ve Muhammed T. hakkında çıkarılan yakalama emirlerinin devamına, infazlarının beklenilmesine, akıbetlerinin UYAP sisteminden araştırılmasına,sanık Şükrü B. hakkında Bulgaristan yetkili adli makamlarına yazılan 20/05/2021 tarihinde gönderilen istinabe evrakının dönüşünün beklenmesine,tanıklar Mustafa Seyhan Z.hakkında yurt dışı istinabe ile beyanının alınması için talimat yazılmışsa da suça konu olay ile ilgili beyanı alınmadığından yeniden beyanının alınması için yurt dışı istinabe evrakı düzenlenmesine,Bulgaristan Adli Makamları tarafından iddianameye konu olay ile ilgili soruşturmanın Edirne CBS'e transferi ile ilgili işlemlerin sonucunun beklenmesine, transfer işlemlerinin hızlandırılması için istinabe evrakının bir suretinin Edirne CBS. gönderilmesine,bir önceki celsenin 9. Nolu ara kararı uyarınca katılan sanık Şükrü B.hakkında düzenlenen adli tıp raporu ile ilgili evrak ve bulguların gönderilmesi için yazılan istinabe evrakının dönüşünün beklenmesine,bir önceki celsenin 10 nolu ara kararı uyarınca kamera görüntülerinin gönderilmesi için yazılan istinabe evrakının dönüşünün beklenmesine,sanık Salih Y.’ye ait cep telefonun şifresi bilinemediğinden dijital inceleme yapılamamış olması nedeniyle sanık Salih Y.ve müdafilerine cep telefonu şifresini bildirmek üzere 10 gün süre verilmesine,bildirildiğinde dijital inceleme yapılması için gerekli işlemlerin yerine getirilmesine, sanık Şaban G.'e ait cep telefonun iadesine ilişkin talebinin celse arasında değerlendirilmesine,sanık Şaban G.'in hakkında uygulanan adli kontrole uymaması ile ilgili mazereti göz önüne alınarak hakkında uygulanan adli kontrol tedbirinin devamına, bu hususta ilgili birime müzekkere yazılmasına, sanıklar hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerinin ayrı ayrı devamına, sanık Salih Y.ve müdafilerine hakkında komplo kurulduğu iddiası ile ilgili olarak yazılı beyanda bulunmak varsa delillerini sunmak üzere 20 gün süre verilmesine, sanık Salih Y.tarafından bu celse sunulan üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı “Gizli” yazılı rapor şeklindeki evrakın gerçek olup olmadığının araştırılarak bildirilmesi için ilgili daire başkanlığına müzekkere yazılmasına ve duruşmanın 18 Ekim 2021 tarihi saat 14:00’e bırakılmasına karar verildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30