banner137
banner25

Düğmeye mi basıldı?

Edirne’de Dr.mehmet Müezzinoğlu’nun Edirne Milletvekili olması sonrasında daire müdürlüklerine yapılan atamaların bir çoğunun öyle yada böyle değişmeye başlaması “düğmeye basıldı” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Bazı daire müdürlerinin siyasi iradenin üzerinde hareket etmesinden dolayı yaşanan rahatsızlıkların hat safhaya çıkması ile başlayan süreç sonunda kilit isimlerin yerlerinin değişmesi veya istifa kararları değişik yorumların yapılmasına neden oldu.

İlk olarak İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu’nun gidip gelmesi ile başlayan süreci,İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammed Öztürk’ün emekliliğinin izlemesi ve henüz emekliye ayrılmadan yerine Ahmet Hacıoğlu’nun atamasının yapıldığı,ani bir kararla gece operasyonu sonrasında görevden el çektirilen ve apar topar Ankara’ya gönderilerek yerine ataması dahi yapılan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan’ın haberlerinin çıkması üzerine masaya yumruğunu vuran Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe durumu kontrol altına alarak dedikodulara son verdi.Atamaların yapılmasının kendisinin bilgisi ile olması gerektiğini Ankara’ya aktaran ve bürokratların siyasi iradenin üzerinde bir tavır sergilemesinin yanlış olduğunu düşünen Akmeşe net tavrını Özel İdaresi Genel Sekreter atamasında koyarak gereğini yaptı.

Ortalık duruldu derken İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhad Ocak’ın geçirdiği trafik kazası sonrasında Vali Günay Özdemir’in talimatıyla görevden el çektirilmesi “fırsat kollanıyordu”yorumlarının yapılmasıyla tartışmalar yeniden alevlendi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olmasına siyasi irade tarafından engel konulan Ahmet Hacıoğlu’nun ise bugün verdiği dilekçe ile emekliye ayrılması ve Muhammed Öztürk gibi özel bir üniversitede idareci olarak görev yapmak istemesi yaprak dökümünün başladığını doğrulayan son hareket oldu.

Uzun yıllar Edirne’de görev yapan bürokratların tek tek bir şekilde değişmeye başlaması taşların kıpırdadığını gösteriyor.

Şimdi ise merakla beklenen soru ise “sırada kimler var?” Sorusu oldu.Bürokratların yerinin değişmeye başlaması veya emekliye ayrılması gibi hareketlerin ise “birileri düğmeye bastı” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hayri 6 yıl önce

aynı ekipten Müftü Emrullah Üzüm de var sıra ona gelmeli

Avatar
mehmet 6 yıl önce

sırada müftü Emrullah

Avatar
ali 6 yıl önce

sırada il müftüsü var

banner30