banner137
banner25

DSİ su akışı için çaba sarf ediyor!

Edirne'de DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Tunca Nehri'nde su akışını engelleyen kum adacıklarını temizleyerek su akışını hızlandırıp bölge çiftçilere tarlalarını sulama imkanı sunuyor. 

DSİ 11. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yaz aylarında yaşanan kuraklı nedeniyle Tunca Nehri'nin debisinin düştüğü ifade edildi.

Su akışını hızlandırmak için nehirdeki kum adacıklarının temizlendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"DSİ 11. Bölge Müdürlüğümüzce, yaşanan su yetersizliğine çözüm bulabilmek için nehir boyunca su akışını engelleyen nehir içerisindeki kum adacıkları makineli çalışma yapılarak temizlenmektedir. Ayrıca pompalara suyun rahat girebilmesi için kılavuz kanallar açılmakta ve mansapta yer alan Edirne Tarım Açık Cezaevi arazilerine suyu ulaştırabilmek için çalışmalar yapılmaktadır. 

Avarız Köyünde, Bölge Müdürlüğümüzce yapılan makinalı çalışmalarımız ile Tunca Nehri'nden sulama yapan çeltik üreticilerimizin su alabilmeleri için Tunca Nehrinin temizlik yapılmıştır."

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30