banner137
banner25

Dökülüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile KÖYDES Projesi kapsamında yapımına başlanılan Beton-Yol uygulamasında adeta evlere şenlik görüntüler yaşanıyor.

Hükümet programı dahilinde ülke genelinde uygulamaya başlayan ve asfalta göre daha kaliteli olduğu gerekçesi ile uygulamaya başlanılan yol yapımında hayal kırıklığı yaşanıyor.

3 Temmuz 2018 tarihinde Edirne Valiliği İl Özel İdaresi’nin mali desteği ile Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından yapılan ihale sonrasında başlanılan beton yol yapım çalışmasında beton yol’un kısa süre içinde parçalanmaya başlandığı görüldü.

İlk olarak Meriç İlçesi’nin bir bölümünde başlanan ancak sonrasında Edirne Merkez Orhaniye köyü ile Elçili köyü arasında bulunan 6 kilometrelik, Uzunköprü Değirmenci köy ile Hamitli arasında kalan yolun 4 kilometrelik sahil yolu olarak bilinen yol bölümünde uygulanan beton yol işinde çukurlar ve bozulmalar oluştuğu için sürücüler zor anlar yaşıyor.

Yapımının üzerinden 15 gün geçmesine rağmen parçalanan yolda yatırımın heba olduğu ileri sürülürken sürücülere zor anlar yaşattığı ve kazalar yaşandığı ise sürücüler tarafından ifade edildi.

Beton yol uygulamasının sıcak asfalt şeklinde uygulandığı ancak beton malzemesinin toz şeklinde uygulanacak yere getirildiği ve asfalt finişeri olarak bilinen makine yardımı ile yola ıslatılarak serildiği ve kısa süre içinde donarak üzerinden geçişe uygun hale geldiği ifade edildi.Yaptığımız araştırmada kısa süre içinde yolda dökülmeler yaşandığı ve devletin milyonlarca lirasının yatırım adı altında heba edildiği ileri sürüldü.

Sürücüler yapılan uygulamanın kısa süre içinde dağılmasının mantıklı olmadığını uygulamadan kaynaklı hataların veya eksiklerin olabileceği ifade edilirken en büyük sorunun ise şev adı verilen yol kenarlarının güvenliksiz olduğu,yolda gece sürüşünün neredeyse imkansız hale geldiği ve çizgi veya işaret çalışmasının yapılmadan yolun trafiğe açılmış olmasının araç ve sürücü güvenliğini tehlikeye soktuğu iddia edildi.

Konu hakkında konuşan sürücüler “bu yolun yapılalı daha 15-20 gün oldu.Yolda çukurlar oluştu.Daha kar,yağmur, soğuk yaşanmadan bu yol bu hale geliyorsa karda, kışta kim bilir ne hale gelir?Bu yatırım yapılırken bunu denetleyen yok mu? Yetkililer neden bunu görmüyor?Karanlıkta bu yolda araç kullanmak neredeyse imkansız”diyerek yetkililerin konuya bir an önce çözüm bulmalarını istediler.

Öte yandan bu ve benzeri yol uygulamalarının genelde hava alanları,otobüs terminalleri veya tır parkları ve otoyollarda yapıldığı ancak içerisine metal parça atıldığını ifade eden konusunda uzman kişiler “ beton yol uygulamasında bayan tokası gibi küçük çelik tel parçaları bu tür betonun içerisine atılarak mukavemeti arttırılır.Ancak bu maliyetli olduğu için belki bu yollarda uygulamamış olabilirler.Atılan kat çok ince ve zayıf.Bu tür beton yolların ömrü uzun olmaz.Kaldı ki somut olarak karşımızda duran bir uygulama var”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30