banner137
banner25

Doktor adaylarına tavsiyelerde bulundu!
Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, hekim adaylarına, hastalarından şefkat ve sevgiyi esirgememeleri ve onlara gülümsemeleri tavsiyesinde bulundu.
Trakya Üniversitesi Balkan Kongre merkezinde yapılan beyaz önlük giyme törenine çok sayıda öğrenci ve velisi katıldı.
Yörük, törende yaptığı konuşmada TÜ Tıp Fakültesi'ni kazanan 194 öğrenci için doktor olduklarında hastalarıyla empati kurmalarını istedi.
Doktorluğun zorlu bir meslek olduğunu anlatan Yörük, ''Mezun olduktan sonra mesleğe başladığınızda, hastalarınızdan şefkati, sevgiyi ve bir gülümsemeyi hiçbir zaman esirgemeyin. Öte yandan bu mesleğin olmazsa olmazlarından biri de şereftir. Bu mesleği, gündelik, basit ve ucuz çıkarlar için feda etmeyin. Hekimlik mesleği 8 saatlik bir mesaiye sahip değildir. Bu meslek, 7 gün 24 saat sırtınızda bulunacak'' diye konuştu.
TÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin de hekimlik mesleğinin dünyadaki sanatların en yücesi olduğunu söyledi.
Hekimin mesleğini uygularken bir sanatçı gibi titizlikle yapması gerektiğini belirten Pişkin, ''Hekim, sorumluluğunu her an bütün benliğiyle duymalıdır. Hekim, aynı zamanda hikmet sahibi kimse demektir. Hikmet sahibi olmak her zaman akılcı, özlü ve isabetli konuşmak ve davranmaktır'' ifadesini kullandı.
TÜ Tıp Fakültesi'ni birincilik ile kazanan Enes Esen de, Türk tıp tarihinin başarılarla dolu olduğunu anlatarak, ''Orta Çağ Avrupa'sında zihinsel engelli insanlar içine şeytan kaçmış diye diri diri yakılırken bizim atalarımız Edirne'deki Beyazıt Külliyesi'nde bu hastaları çeşitli yöntemlerle tedavi ediyorlardı. Bu bizim için gurur verici aynı zamanda büyük bir sorumluluktur'' şeklinde konuştu.
Daha sonra üniversitenin Tıp Fakültesini kazanan 194 öğrenci, beyaz önlüklerini giyerek yemin etti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30