banner78
banner25

Doğa tutkunları Enez'deydi!

Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK), Enez ilçesinde kano gezisi ve doğa yürüyüşü düzenledi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, hafta sonu 14 kano sporcusunun katılımıyla Enez Lagün Gölü’nden Enez Limanı’na kadar yaklaşık 9 kilometrelik parkurda gezi yapıldı.

Dernek ayrıca 13 doğaseverin katılımıyla Gala Gölü Milli Parkı’nda 18 kilometrelik parkurda yürüyüş gerçekleştirdi.

EDOSK Yönetim Kurulu Başkanı Orkun Akman, etkinliklere ilişkin yaptığı değerlendirmede, Edirne merkeze en uzak ilçe konumunda bulunan Enez’in, yaklaşık 8 bin 500 yıllık geçmişiyle derin bir tarihe sahip olduğunu ve Saros Körfezi gibi dünyanın sayılı körfezlerinden birine kıyısı olduğunu belirtti.

Etkinlikleriyle bölgenin tanıtıma katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Akman, şunları kaydetti:

“Deniz, tarih ve kültürün yanı sıra Enez doğal güzellikleriyle de ön plana çıkan bir ilçe. Biz EDOSK olarak yaklaşık 10 yıldır Hisar Dağı ve Gala Gölü Milli Parkı’nda doğa yürüyüşleri organize ediyoruz. Bu kapsamda üye ve gönüllülerimizi Enez’in doğal güzellikleriyle tanıştırdığımız gibi EDOSK olarak bu şirin ilçemizin de tanıtımına katkı sağlıyoruz. Enez, sadece doğa yürüyüşü parkurlarıyla değil, su sporlarının da yapılabileceği oldukça şanslı bir bölge. 6 yıldır başta Tunca ve Meriç nehirleri olmak üzere Trakya’nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiğimiz kano etkinliklerimizi Enez’e de yaymak istedik ve 15 Nisan Pazar günü ilk kez Enez’de bir kano etkinliğine imza attık."

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30