banner137
banner25

Dinazor maketleri geldi

Edirne'de İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü'nün yapımında sona yaklaşılıyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Şükrüpaşa Mahallesi'nde kurulan kampüste aralarında dev dinozor maketleri ile çeşitli hayvan maketlerinin montajını inceledi.

Gürkan, büyük dinozor maketlerini merakla izleyen çocuklarla ve aileleri ile sohbet etti.

Belediye Başkanı Gürkan, 12 bin metrekare alana kurulan, Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurul Başkanlığı'nın katkılarıyla Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun içeriklerle hazırlanan Türkiye'nin ve Balkanların en büyük İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsünü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

- Dinozor adası olacak

Gürkan, dinozor ve böceklerin anlatıldığı eğitim adalarının olacağını ifade ederek, "Müzenin dış alanında iki ayrı ada oluşturuyoruz. Bunlardan biri dinozorların bulunduğu Paleontoloji Adası diğeri ise böceklerin yer aldığı Entomoloji Adası. Paleontoloji Adası'nda çeşitli hayvan türlerinin fosil replikaları sergilenecek. Bu alanı görmeye gelenler bu fosil replikalarını eğitimcilerimizin sunumları ile gerçekteki gibi toprak altından çıkıyormuş gibi izleyecek. Entomoloji Adası'nda da hamam böceği, karınca, kral kelebek, peygamber devesi, uğur böceği, tarantula, çekirge, periodicalcicadas, yusufçuk, helikopter maketleri sergilenecek." diye konuştu.

AA

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30