banner137
banner25

Dilekler tutuldu,sahur Sarayiçi'nde yapıldı

Edirne'de Hıdırellez sahurunda niyet edildi, kağıtlara yazılan dilekler Tunca Nehri'ne bırakıldı.

Hıdırellezin ramazan ayının ilk gününe denk gelmesi nedeniyle Tarihi Sarayiçi'nde Edirne Belediyesi tarafından "sahur sofrası" kuruldu.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı er meydanı tribünlerinde EdirneValisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, EdirneEmniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm ve vatandaşlar sahur yaptı.

Edirne Müftülüğü duahanı Nuri Böcekbakan'ın duasıyla eller semaya açıldı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hıdrellez ve Kakava'nın Türk milletinin kültürel zenginliğinin bir unsuru, orucun da dini bir gereklilik olduğunu belirterek, bu kültürel zenginlikle dinin gerekliliği birleştirmenin mutluluğunun yaşandığını söyledi.

Daha sonra Vali Canalp ve Belediye Başkanı Gürkan, Fatih Köprüsü'nden Tunca Nehri'ne "Barış, sağlık, bereket, kardeşlik" yazılı çelenk bıraktı. Vatandaşlar da köprüden dileklerinin yazılı olduğu kağıtları nehir suyuna attı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30