banner137
banner25

Devreye giriyor!

Yaklaşık 1 yıldan buyana devre dışı olan Elektronik Denetleme Sistemleri 20 Ekim 2017 Cuma günü sabah 08:00 itibari ile devreye girecek.

Gelen yoğun itiraz ve şikayetler sonrasında birçok kentte kurulu bulunan ve hız ihlalleri ile kırmızı ışık ihlallerini saptayan kameralar yapılan düzenlemeler sonrasında yeniden devreye alınıyor.

Özellikle İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı yeni düzenleme ile ihlal tespiti yapan kameraların aralarındaki kurulum mesafelerinin birbirine yakın olmasından dolayı sorunlar yaşanmış ve kameralar geçici süre ile kapatılarak revizyona alınmıştı.

Yapılan yeni düzenleme ile kameraların arasındaki mesafe hız sınırının 70 km/hız olduğu noktalarda 7 km de bir, 50 km/hız olduğu noktalarda ise 5 km’de bir konulması şartı getirildi.

Edirne’de bulunan kameraların sayısında azaltmaya gidilmesi ile beraber 20 Ekim 2017 Cuma günü saat 08:00 itibari ile 4 noktada çift yönlü olmak üzere 8 kamera hız ihlali tespitlerini yaparken 5 noktada da kameralar kırmızı ışık ihlallerini tespit edecekler.

Buna göre Talatpaşa bulvarı üzeri Sanayi orta kapı karşısında bulunan kamera, Kapıkule yolu üzeri Sarı Bayır altında bulunan kamera,Edirne Kıyık çıkışı Lalapaşa yolu üzerindeki kamera ve Kapıkule yolu üzerindeki kameralar 50 km/hızın üzerindeki araçların tespitini yaparken; Talatpaşa Bulvarı üzeri Carrefour kavşağı,Talatpaşa Bulvarı Orduevi önü 1, Talatpaşa Bulvarı Orduevi önü 2,Talatpaşa Bulvarı Ziraat Bankası kavşağı, Talatpaşa Bulvarı Tıp Fakültesi kavşağındaki kameralar kırmızı ışık ihlallerini tespitini yaparak anlık fotoğraflama yapacaklar.

Kırmızı ışık ihlali 206 TL, 30 km’nin üzerinde hız yapmak ise 427 TL olarak tescil plakası ve bağlı olduğu adrese fotoğraflı olarak gönderilecek..

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30