banner78
banner25

Dereyi ıslah ettiler ama!..

Edirne Merkez’e bağlı Büyükismailçe köyü sakinleri köylerinde yapılan dere ıslah çalışmaları sonrasındaki görüntülerden rahatsız.

Geçtiğimiz aylarda DSİ 11 Bölge Müdürlüğü kotrolörlüğü’nde müteahhit firmaya yaptırılan dere ıslahı sonrasında köy meydanının tarumar edilmesi köylünün tepkisine neden oldu.

Köyün içinden geçen derenin ıslahı ile derenin beton kanal içine alındığını söyleyen köylüler,çalışmanın tamamlanması sonrasında herkesin çekip gittiğini ve tesviye işlemlerinin yapılmayarak öylece bırakıldığını söylediler.

Dere kenarının iş makineleriyle adeta talan edildiğini,doğal yaşama zarar verildiğini ve toprakların ve kaya parçaları ile ağaç köklerinin gelişi güzel öylece bırakıldığını söyleyen köylüler “kaç yapalım derken göz çıkartmak buna denir.Sadece bizim köyümüzde değil,bütün köylerde aynı sorun var.Daha doğrusu sorumsuzluk var.Burada önceden kuşlar öter,yemyeşil ağaçlar vardı.Şimdi ise bu kötü manzara var.Tesviye işlerinin bir an önce yapılması lazım.Yapılan işi yarım bırakmaz olmaz”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30