banner78
banner25

Demirkıran ''Gittikçe dışa bağımlı bir ülke haline geliyoruz''
Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Türkiye'nin gün geçtikçe dışa bağımlı bir ülke haline geldiğini belirtti.
Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yıllara göre 100 -120 bin hektar alanda çeltik tarımı yapıldığını, ülkede 180 bin hektar çeltik tarımı yapılabilecek arazi bulunulduğunu bildirdi.
Tarımda ithalata ödenen paraların üretime ve üreticiye aktarılması gerektiğini aktaran Demirkıran, şunları kaydetti:
''Eğer ithalatçı politika devam ederse, pirinçte 80-100 milyon dolar arasında değişen ithalat faturası, çok daha fazla miktarlara yükselecek. Dünyada üretici teşvik ediliyor. Türkiye'de bunun tam tersi bir anlayış var. Üretim değil, ithalat teşvik ediliyor. Tarım Bakanlığı'nın ithalata karşı önemli adımlar atması gerekiyor. Gittikçe dışa bağımlı bir ülke haline geliyoruz. Pirinç üretiminin yaklaşık yüzde 40'ı Edirne'de yapılıyor. Pirinç, Türkiye ekonomisine yılda 900 milyon dolar katkı sağlarken, üretici bundan yeteri kadar pay alamıyor.''

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30