banner137
banner25

Dalgalandıramıyorlar!

13 yıl önce Edirne’nin en yüksek tepelerinden biri olan Buçuktepe üzerindeki Şükrüpaşa anıtına konulan dev Türk bayrağı artık dalgalanmıyor.

Her yıl yüz binlerce ziyaretçinin akınına uğrayan ve bulunduğu alandaki Dev Türk Bayrağı ile dikkat çeken Şükrüpaşa anıtı yaşanan devir teslim sonrasında dikkatleri üzerine çekti.

54 Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı askeri birlik tarafından düzenli olarak bakım ve onarımları yapılan ve müze statüsünde gelen konuklara yapılan düzenleme sonrasında hizmet veren Şükrüpaşa anıtı bakımsızlık ve ilgisizlik yüzünden neredeyse harap olmuş durumda.

Edirne müdafi olarak bilinen Erzurumlu Şükrüpaşa’nın destansı kahramanlık sergilediği Edirne savunmasını konu alan tabyalarda bulunan 55 metrekare büyüklüğündeki dev Türk bayrağı 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bir daha bulunduğu yerde dalgalanamadı.Tüm şehveti ile Edirne’nin dört bir yanından görülen bayrağın dalgalanamaması ise eleştiri konusu oldu.

Milli Savunma Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında gerçekleşen devir teslim ile Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne geçen ancak bürokratik işlemlerin ağır yapılmasından dolayı bir türlü sağlıklı devri yapılamayan Şükrüpaşa anıtı alanı adeta kaderine terk edilmiş durumda.

Türk bayrağının bugüne kadar şanla ve şerefle dalgalanmasını sağlayan 54 Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı askerlerinin buradan çekilmesi sonrasında bayrağı göndere çekme ve indirme işini yapacak eleman olmaması anıtın yaklaşık bir yıldır bayraksız kalmasını sağladı.

Adını açıklanmasını istemeyen rütbeli bir personel “biz yıllarca o bayrağı orada dalgalandırdık.Yunanistan’dan hadi görünen bir bayraktı o.Ancak yaşanan devir teslim sonrasında bayrağı göndere çekecek ve indirecek adam bulamıyorlar diye bayrak asılmıyor.Bizim zamanımızda rüzgarlı havalarda bayrağımız indirilir,rüzgar dinince yeniden göndere çekilirdi.Şu an yaşanan durum düpedüz sorumsuzluk başka bir şey değil”diyerek bayrağımızın yeniden asılması için birilerinin bir şeyler yapması gerektiğini söyledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30