banner137
banner25

Daha küçüğü yok!

Edirne’nin en küçük işletmesi olarak dikkat çeken Saraçlar caddesi başındaki iş yeri kahve sevenlerin uğrak yeri olarak dikkat çekiyor.

Saraçlar caddesinin kuruluşu ile eş değer yaşta olan ve caddenin en başında bulunan dükkan yıllarca tekel bayisi olarak faaliyet gösterdikten sonra yapılan devir ile kahve dükkanı halini aldı.Çok üçük olmasına rağmen faaliyet gösterdiği sektör için biçilmiş kaftan olan mini dükkanın Edirne’de küçüklük anlamında bir benzerinin olmadığı hatta Türkiye’de bile olmadığı iddia ediliyor.Sadece 90 santimetre karelik bir alanda faaliyet gösteren işletmeyi ise Emre Bozkuş isimli üniversite mezunu bir genç işletiyor.

Bozkuş yaptığı açıklamada 3 yıldır çalıştığını ifade ederek “ben 3 yıldır burada çalışıyorum. Burası 2016 yılından beri açık. Burasının kullanım alanı yaklaşık bir metrekare. Bizim istediğimiz küçük iş yerlerinin de iş yapabileceğini göstermek. Daha büyük ve geniş alanlarda aynı işi yaptığımız sektör arkadaşlarımız mekanı tam donanımsal anlamda beklide kullanamıyor. Avantajı çok çok fazla.Her şey elinizin altında. Zaman olarak da artı hanenize yazabiliyorsunuz. Bu dükkanda iki kişi duramıyoruz.Ama belli şartlarda çok yoğunluk olduğunda bir arkadaş sadece kasaya bakıyor. Diğer arkadaşta müşteri ile ilgileniyor”dedi.

İş yerinin kapısının da küçük olması giriş çıkışlarda da zaman zaman zorluklar yaşanmasına neden oluyor.İş yerinin küçük olmasına rağmen konumu gereği aylık 2 bin 500 TL kirası olduğu ifade eden işletmeci,işlerinin güzel olduğunu ve çok sayıda kişinin ayakta kahve içmek için iş yerlerine uğradığını belirtti.Mini iş yerinde sadece 1 kişi çalışabiiyor.2 kişi çalışması neredeyse imkansız...

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30