banner78
banner25

Çöpten elektrik üretimi başlayacak!

Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerinde kurulan elektrik üretim tesisinin 31 Ekim itibarıyla resmen faaliyete geçeceği bildirildi. 

Edirne Katı Atık Birliğinin (EDİKAB) ekim ayı olağan meclis toplantısı, Birlik ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yönetiminde yapıldı.

Gürkan, toplantıda yaptığı konuşmada, 2017 yılının kasım ayında hizmete giren Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri bünyesinde elektrik üretim sistemi kurulumunun tamamlandığını belirtti. 

Tesis için toplamda 80 milyon lira gibi büyük bir yatırım yapıldığını dile getiren Gürkan, şunları kaydetti:

"Tüm lisansları izinleri, kontrolleri yapıldı. Ön testler yapıldı. 0,2-0,7 kilovat arasında bir üretim görülürken; 0,9 kilovat arasında bir başlangıç yaptı. Tam kapasite çalışması bir yıllı bulacak. Bu hafta testler yapılıyor. 31 Ekim’den itibaren elektrik üretimi resmi olarak başlayacak. Geçen yıl 3 Kasım 2017’de ilk çöpü dökmeye başlamıştık. 3 Kasım 2018 tarihinde ilk elektriği üretme töreni gibi bir tören yapmak istiyorum. Gerçekten de muhteşem bir iş başardık."

Toplantıda, birliğin 2019 yılı yatırım planı, çalışma planı, gelir ve gider sütçesi ile bütçe kararnamesi görüşülerek karara bağlandı.

AA

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30