banner78
banner25

Çöp ev boşaltıldı!
Edirne'de yaşlı bir kadının apartman dairesinde biriktirdiği 5 kamyon çöp, mahkeme kararının ardından belediye ekiplerince temizlendi.
Medrese Alibey Mahallesi sakinleri, Şifa Mektep Sokak'ta bulunan Venüs Apartmanı'nda yaşayan Şahsene Bozkurt'a (72) ait 1. kattaki daireden kötü koku geldiğini belirterek, Edirne Belediyesi'ne müracaat etti. Belediye yetkililerinin mahkeme kararı olmadan işlem yapamayacaklarını bildirmesi üzerine, mahkeme sakinleri sorunu yargıya taşıdı.
İki yıl önce açılan davanın mahalle sakinleri lehine sonuçlanmasının ardından, belediye ekipleri mahkeme kararıyla söz konusu eve gitti.
Ev sahibi Bozkurt'un direnmesi üzerine çilingir yardımıyla kapıyı açtıran ekipler, dairede yaptıkları kontrolde çöp konteynerlerinden alındığı belirlenen gıda maddeleri, giysiler, pet şişeler, teneke kutuları, poşet ve kağıttan oluşan çöp yığını buldu.
İki saatlik çalışmanın ardından evdeki çöpler, 5 kamyonla taşındı, çöp ev ekiplerce dezenfekte edildi.
Öte yandan, evde bulunan kediler ve kuş yavruları hayvan barınağına götürüldü.
Ev sahibi Bozkurt'un komşusu Hüseyin Aydoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşlı kadının evinde yıllardır çöp biriktirdiğini söyledi.
Belediyeye evin temizlenmesi için başvurduklarını anlatan Aydoğan, ''Belediye yetkilileri, evi kimin temizleyeceği belli olmadığı için müdahale etmedi. Belediyeye müracaat ettik, olmadı, en sonunda yargıya müracaat ettik. Mahkeme 2 yılda sonuçlandı. Ev temizlendikten sonra yine toplamaya devam edecek. En güzeli huzur evine yerleştirilmesi. Bunun için valiliğe dilekçe vereceğiz'' dedi
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30