banner137
banner25

Cinsel tacizden 1 kişi tutuklandı!

Edirne’de bazı kurumlarda son günlerde yaşanan taciz olayları ayyuka çıkmaya başladı.Vatandaşların arasında dilden dile dolaşan ancak sadece iddialarda kalan taciz olayları gerçekleşen somut olaylar ve Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube müdürlüğü ekiplerinin başarılı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartılmaya başlandı.

Taciz skandalının ilk ortaya çıktığı olay İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde yaşandı.İddiaya göre çocuklarını spora gönderen bazı veliler,çocuklarının hareketlerinden şüphelenerek konuşma gereği duydu.Çocukların olayı itiraf etmesi ile soluğu Cumhuriyet Savcılığı’nda alan veliler 4 kız çocuğunun spor antrenörleri tarafından taciz edildiğini belirledi.Olayla ilgili soruşturma başlatan Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 2 yıl süre ile 4 kız çocuğunu spor salonu içerisinde taciz eden antrenör E.G’yi gözaltına alarak Cumhuriyet Savcılığı’na getirdi.Burada ifadesi alınan ve nöbetçi mahkemeye sevk dilen E.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan bir başka taciz olayı da Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde meydana geldi.İddiaya göre hastanede çalışan İ.Ö.isimli bayan hastanede işçi olarak çalışan adı açıklanmayan bir kişi tarafından taciz edildi.Tacizin fiziki olarak değil sözlü olarak gerçekleştiği yapılan inceleme neticesinde belirlenirken,yaşanan olayın şokunu üzerinden atamayan hemşire İ.Ö. psikiyatri tedavisi gördü.Verilen ilaçları kullanan İ.Ö. aradan geçen kısa süre içinde yaşadığı travmayı atlatamayarak kullandığı ilaçları alarak yaşamına son vermek istedi.Hastaneye kaldırılan İ.Ö.çalıştığı hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alınırken olayın şüphelisi erkek şahıs kurumdan uzaklaştırıldı.Hastane yönetiminin olayı Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirdiği,Savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Daha önceleri de aynı kurum çatısı altında bazı çalışanların bu tür davranışlar içine girdiği,Emniyet güçleri tarafından işlem yapıldığı, ancak aynı kurumda çalıştırılmaya devam ettiği iddia edildi.

Bir başka iddiada ise yine hastane içinde bazı çalışanların cep telefonları ile birbirlerine cinsel içerikli görüntüler gönderdiği ifade edildi.Söz konusu yaşanan olayın yönetim katında patlak verdiği ve tartışmalar yaşandığı ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor.

Çalışan personeller ise son zamanlarda işe alınan bazı kişilerin bu tür davranışlar içerisinde olmasının hem kurum hemde personel arasında tedirginlik yarattığını belirterek işe alınacak kişilerin irdelenmesinin şart olduğunu ifade ettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30