banner78
banner25

Ciğerciler bayram yaptı!

Hafta sonu ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatilini fırsat bilerek İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Çanakkale'den yerli turistler ile Yunanistan ve Bulgaristan'dan yabancı ziyaretçileri ağırlayan Edirne'de tava ciğerine ilgi esnafın yüzünü güldürdü.

Edirne Tava Ciğer Ustaları Derneği Başkanı Niyazi Yavuz, yaptığı açıklamada, hafta sonu tatilinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili ile birleşmesi sonucu kentte turist yoğunluğu yaşandığını söyledi.

Edirne'nin yaz sezonu yoğunluğunun nisan ayında başladığını belirten Yavuz, "Edirne turizme dayalı bir şehir olduğu için 3 gün tatil olması nedeniyle güzel turist aldık. Kıştan çıkıp yazı yaşadığımız için şehre gelenler oldukça fazlaydı. Bulgaristan ve Yunanistan'a geçenler de Edirne'ye uğruyor. Türkiye'nin her yerinden turist alıyoruz. Yurt dışından bugünlerde turist sayımız az ama Türkiye genelinden şehrimize turlar da başladı günübirlik. Bu turların yatılı olmasını istiyoruz şehrimiz açısından katkı sağlayacak. Ciğer satışları da çok iyi. Esnaf arkadaşlarımız, ciğerci arkadaşlarımız çok iyi hazırlandı. Gelen misafirlerimize kaliteli hizmet vermek zorundayız. İyi hizmet sunamazsak kentimiz açısından kötü dönüş alırız. Hepimiz çok iyi çalışıyoruz." diye konuştu.

- "Ciğer satışında kapasitemizin üzerine çıktık"

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar da resmi tatilin ciğercileri sevindirdiğini söyledi.

Kentin kalabalık olduğunu aktaran Dinar, "Bu kalabalık bizi sevindiriyor, bol bol ciğer satıyoruz. Şanlıurfa, Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'dan misafirlerimiz geliyor, onları ağırlıyoruz burada. Bizim için bir şereftir. Ciğer satışında kapasitemizin üzerine çıktık. Misafirlerimiz geldi, geri döndüremedik onları, bol bol ilave ciğer aldık ama herkese de yetiştirdik." ifadelerini kullandı.

İstanbul'dan ailesiyle Edirne'ye gelen Harun Kütük, Edirne Tava Ciğeri'nin tadının güzel olduğunu belirterek, "Yıllardık her hafta sonu geliyoruz. 23 Nisan tatili de hafta sonu tatili ile birleşince tatili uzatmış olduk, güzel oldu bizim için. Edirne tava ciğerinin tadına bakmadan İstanbul'a dönmek istemedik." değerlendirmesinde bulundu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30