banner78
banner25

Çiftçi borçlarına erteleme
Edirne'de, doğal afetten zarar gören çiftçilerin borçları ertelenecek.
Edirne Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun 28 Ağustos'ta yayımladığı karar kapsamında, sel, su baskını, fırtına, aşırı yağmur ve kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalmaları sonucunda ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesine karar verildiği belirtildi.
Açıklamada, yüzde 30 zararı olan çiftçilerin, borçlarını erteletme isteği doğrultusunda 28 Eylül'e kadar çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) belgesi, kimlik fotokopisi, arazi bilgileri ve bir dilekçeyle il ve ilçe gıda ve hayvancılık müdürlükleri, tarım kredi kooperatifi ve Ziraat Bankası'na başvurması gerektiği kaydedildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30