banner137
banner25

CHP'li Koç Havsa'da hükümete yüklendi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, ''Sorunun, terör bitirildikten sonra görüşülme yeri Avrupa'nın karanlık başkentleri, hakem devletlerinin huzuru, terör örgütünün muhatap alındığı siyasi masalar değil, TBMM'dir'' dedi.
Koç, 12. Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali'ne katılmak için geldiği Havsa'da, partisinin ilçe teşkilatında basın toplantısı düzenledi.
Tarım ve hayvancılık politikalarının iyi yönetilmediğini öne süren Koç, tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin üretim yapamaz hale getirildiğini savundu.
CHP ile ilgili medyada değişik yorumlar yapıldığını ifade eden Koç, ''CHP, son kurultayından sonra, daha farklı bir yapıyla, Türkiye'nin gündemindeki sorunlarını göğüsleyecek ve ona çözüm üretebilecek, tüm enerjisini bu yolda kullanarak bugün içine sıkıştırıldığımız çeşitli sorunları aşabilecek bir gücü ortaya koyacaktır, buna inanın. Önce kendimiz inanacağız, sonra halkımızı inandıracağız'' diye konuştu.
İktidarın terörle mücadele politikasını da eleştiren Koç, şöyle devam etti:
''Devlet, bir hukuk devleti olarak, ulusal ve uluslararası hukuktan yetkisini alan her çerçevede terörle mücadele etmek zorundadır, devlet olmanın gereğidir. Milyonlarca Kürt yurttaşımız var, terör örgütünün rehinesi durumunda. Onları bu rehinelikten kurtarmak zorundayız. Meşru zeminde, neresi burası; TBMM... Sorunun, terör bitirildikten sonra görüşülme yeri, Avrupa'nın karanlık başkentleri, hakem devletlerinin huzuru, terör örgütünün muhatap alındığı siyasi masalar değil, TBMM'dir. Meşru siyasettir, milletin önünde şeffafça sorunların tartışılmasıdır.''
Koç, CHP'nin, Türkiye'nin sorunlarını çözecek kararlılığı ve gücü olduğunu ifade etti.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Koç, bir gazetecinin, ''AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, sizin açıklamanızdan sonra işletildiğinizi söyledi, bu konuda ne diyorsunuz-'' sorusuna karşılık, ''Hüseyin Çelik, iktidar partisinin sözcüsüdür. Aslında muhatap alınacak bir açıklama değil. Herhalde Hüseyin Çelik kaç Mehmetçiğin öldüğünün sayısını hesaplıyordur şimdi. Meclis 1 Ekim'de açılacak biliyorsunuz. Çelik'in bu açıklamasına cevap vermek bile bir züldür. Kim kimi işletiyor- Belge ortada, imza, tablo ortada. Suç üstü yakalanmışlığın bir panik göstergesidir bu...'' yanıtını verdi.
''Anayasa Mahkemesi'nin, CHP'nin harcamalarına ilişkin verdiği kararı nasıl değerlendiriyorsunuz-'' sorusunu ise Koç, ''Tam hukuksal boyutunu bilmiyorum. Umut Oran bu konuya ilişkin bir açıklama yapar. Ben daha 50 gündür görevdeyim'' diye yanıtladı.
Koç, bir başka gazetecinin, ''Türkiye, terörle nasıl mücadele etmeli-'' sorusuna ise ''Söylediğim şu; terörle bir hukuk devleti çerçevesinde, ulusal ve uluslararası hukuka saygılı bir şekilde Türkiye mücadelesini yapacaktır'' yanıtını verdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30