banner78
banner25

CHP’li İl başkanı Pekcanlı “sanki 20 yıldır CHP iktidarda?”

Ak Parti MKYK üyesi ve Edirne Milletvekili Dr.Fatma Aksal’ın bir açılışta yaptığı konuşmada Ergene kirliğinin müsebbibi olarak CHP’li belediyeleri göstermesine Edirne CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı kayıtsız kalmayarak açıklamalarda bulundu.

Pekcanlı açıklamasında “sanki 20 yıldır CHP iktidarda”cevabını verdi.

Partisinin il başkanlığı binasında gazetecilerle bir araya gelen ve sorularını cevaplayan İl Başkanı Pekcanlı Ergene nehrini kirleten belediyelerin CHP’li belediyeler olmadığını ve arıtmaların çalıştığını belirterek sanayi bölgelerinde bulunan fabrikaların arıtmaların çalıştırılmasının denetiminin ilgili bakanlığa bağlı müdürlükte olduğunu ifade etti.

Ak parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın “Ergene Nehri'ni arıtmak için Cumhurbaşkanımızın önderliğinde inanılmaz çaba sarf ediyoruz. Ama maalesef 'Ergene'yi neden temizlemedik?' diyenler. Çorlu gibi CHP'li belediyelerin Ergene'yi niye temizlemediklerini sormuyorlar. Bence işe oradan başlasınlar”lafı üzerine açıklama yapan CHP İl Başkanı Pekcanlı “Lafla çevrecilik olmuyor. Sanki 20 yıldır CHP iktidarda. Bu iş hakikatten lafla olmuyor. Bizde iktidardan icraat bekliyoruz. Geçtiğimiz gün genel başkan yardımcımızla bölgeyi gezdik. Saros’a da gittik,FSRU limanına da gittik,Ergene’yi de gezdik. Lafla olmuyor bizde iktidardan icraat bekliyoruz”diyerek Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin ne gibi atığı olduğunu merak ettiklerini kaydetti.

Ergene’de akan kirliliğin fabrikalardan çıkan kimyasallar olduğunu hatırlatan Pekcanlı“Ergene’den akan halkın şikayetçi olduğu kimyasal atıklar. Özellikle organize sanayi bölgelerinden gelen kimyasal atıklar. Sayın vekil bu konuda hassas davranmış.Perşembe günü mecliste,bir çalışma komisyonu kurulacak. Özellikle Saros’la başlayıp bütün bölge milletvekillerinin fikirleri de alınacak.Biz özellikle lafla oluyor mu olmuyor mu iktidar milletvekilinden bekliyoruz.Bizim CHP ve İYİ Parti milletvekilleri orda ki davranışları ve iktidar partisinin orda ki tavrı bütün Edirne halkı,bütün Trakya halkı Saros’la ilgili tavrı özellikle merak ediyorlar”diyerek İl başkanı sıfatı ile sadece kendi bölgesi ile alakalı açıklama yaptığını Ergene nehrinin Uzunköprü’ye kadar kirli geldiğini ve öncesinde sanayinin nehri kirlettiğini belirtti.

“Uzunköprü’ye gelene kadar nehir bitmiş”diyen il başkanı Pekcanlı “zaten. Uzunköprü de arıtma tesisi çalışmıyor dendi.Belediye başkanımız nasıl çalıştığını göstermişti. Uzunköprü’ye kadar gelen su çok temizde, orasının belediyesi mi Ergene’yi batırıyor. Gerçekten komedi. Sayın vekilin lafla siyaset yapılıp yapılmadığını ben Perşembe günü TBMM’de Edirne adına göstermesini isteyeceğim. Biz bu tavrını merak ediyoruz çevre ile alakalı ne gibi duruşları var. Saros’la ilgili bu güne kadar tek kelime açıklamaları yok”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30