banner78
banner25

CHP yakışanı yaptı!

CHP Edirne İl Başkanlığınca, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 96. yıl dönümü nedeniyle zafer yürüyüşü düzenlendi.

Şükrüpaşa İlköğretim okulu önünde bir araya gelen vatandaşlar bando eşliğinde taşıdıkları bayraklarla Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na yürüdü. 

Zafer yürüyüşü kapsamında havai fişek gösterisi yapıldı. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da 30 Ağustos'ta Türk ulusunun küllerinden doğarak Cumhuriyetin temellerinin atıldığını söyledi. 

26 Ağustos 1071'de Alpaslan'ın zaferinin kalıcı olmasını sağlayan 26 Ağustos 1922'de başlatılan büyük taaruzun 30 Ağustos'ta kazanıldığını anlatan Gürkan, "Bir milletin devamlılığını sağlayan geçmişidir. Geçmiş de geleceğin köprüsüdür. Edirne'den Ardahan'a bu milletin bütün fertlerinin Cumhuriyet sevgisi, yurt sevgisi, Atatürk sevgisi vardır." diye konuştu. 

CHP Edirne İl Başkan Vekili Nurten Çalışkan da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladığını belirterek, "30 Ağustos birlik beraberlik ve dayanışmayla yazılmış büyük bir destandır. 30 Ağustos bu topraklarda yaşayan insanların asla tutsak yaşayamayacağını tüm dünyaya göstermiştir." dedi.

AA

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30