banner137
banner25

CHP seçime hazır!

Erken seçim kararının alınmasının ardından CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı basın açıklaması yaparak durum değerlendirmesinde bulundu.

Genel Merkez tarafından gönderilen metni okuyan Pekcanlı seçimin “kaptı kaçtı” seçimi olduğunu ifade ederek “seçimin üniversite sınav gününe gelmesini ve ertelenerek sınava girecek olan 1 milyon 500 bin gencin düşünülmediğini ifade etti.

Erken Genel Seçim kararının Ak Parti ve MHP ile alınan bir karar olduğunu belirten Pekcanlı seçime hazır olduklarını ancak bekledikleri tarihten daha erken bir zaman seçimin çekilmesinin kendilerini sıkıntıya sokmadığını ifade etti.

Ülkede toplumsal olarak muhalefetin güçlendiğini ve ittifak yapılarak seçime girileceğinin sinyalini veren Pekcanlı “ toplumsal muhalefet güçleniyor vakit geçtikçe güçlenen muhalefet bizi alaşağı edecek.Ttavanda ittifak ettik ama ittifak tabanda tutmadı vakit geçtikçe tabanın baskısı tavanda yaptığımız ittifakı da çatlatacak.OHAL artık kabak tadı verdi vakit geçtikçe OHAL’i daha fazla sürdüremez hale geleceğiz”dedi.

“Akıllarınca bulanık suda balık avlayacaklar!Ama kaçış yok!”diyen Pekcanlı “halkımız koltuk sevdalılarına gereken dersi verecek.Koltuğu kapıp kaçmayı düşünenler kaybedecek.Demokrasi kazanacak.Cumhuriyet kazanacak.Kardeşlik kazanacak.Ülkemiz kazanacak.Halkımız kazanacak.Yani; biz kazanacağız”şeklinde konuştu.

Seçime hazır olduklarının altını çizen Pekcanlı “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün örgütlerimizle bu seçimlere hazırız.Sandık güvenliği ile ilgili olarak çok ciddi çalışmalar yaptık.Daha önce referandum da biz bunu yaşadık.Edirne’de 934 sandıkta yüzde 70 hayır oyu ile seçimi sıfır hata ile atlatmıştık.Ama gördük ki YSK’yı atlayamadık.Gördük ki hırsızlığı atlayamadık.Bu yüzden ciddi bir çalışma içindeydik.Biz bu ciddi çalışmanın içindeyken böyle bir karar alındı”diyerek hukukçulardan kurulu bir kurul oluşturduklarını ifade etti ve bu hukukçuların okullarda ki sandıkların başında olacağını kaydetti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30