banner137
banner25

CHP İl Başkanı tepkili!

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 81 il Valisi’ne gönderdiği ve CHP’lilerin Şehit Cenazelerine alınmamasını öngören açıklamasına karşın tepkisini gösteren bir basın açıklaması yaptı.

Partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan İl Başkanı Pekcanlı “ İçişleri Bakanı Valilere, CHP İl Başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim “ sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmıştır.Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşindedir. Şehitlerimiz siyasi partilerin değil milletimizin evlatlarıdır”diyerek AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Erdoğan bu açıklamanın neresindedir ?”sorusunu sordu.

Açıklamasına “Eğer bu açıklamayı reddedip derhal İçişleri Bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa, bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkar, derin mahfillerde hazırlanmış soysuz bir kaos planı olduğunu gösterir”şeklinde konuşan İl Başkanı Pekcanlı “Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama eğer densiz bir çıkış değilse, o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir.Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaktır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir.Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkan veren iktidardır”dedi.

Öte yandan şehit cenazesi olmasını istemediklerini ancak “Allah Korusun bir şehit cenazesi çıkması durumunda protokol olarak CHP adına olmamız gereken yerde olurum.Kimse bunu engelleyemez,kimsenin de buna gücü yetmez”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30