banner78
banner25

CHP adaylarını tanıttı!

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Edirne il teşkilatı, 24 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler öncesinde adaylarını tanıttı.

Aday listelerinin kesinleşmesi sonrasında CHP İl Binasında yapılan basın toplantısında adaylarını tanıtan CHP; resmi olarak seçim çalışmalarını başlaması talimatınıda vermiş oldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Merkez İlçe Başkanı Nedim İşcan ile adaylar Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, Yakup Atalay ve Erdoğan Gümülcineli’nin yer aldığı aday tanıtım toplantısında ilk konuşmayı il başkanı Fevzi Pekcanlı yaptı.

Pekcanlı konuşmasında yaklaşan seçimlerde kurulacak olan sandıklara sahip çıkılması gerektiğin ve bunu daha önce yaşadıklarını belirterek elde ettikleri başarıları sıraladı.Pekcanlı 24 Haziran günü Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi herkesin Cumhurbaşkanı yapmak için çalışacaklarını kaydetti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise yapılan seçimim baskın seçim olduğunu ve altın,auro,döviz kurların bu kadar yükselmesinin nedenini “bu gemi artık yürümüyor.Bunlar bunun göstergesi.Türkiye Cumhuriyeti’nin kasasında para yok.Maalesef Türkiye Cumhuriyet’inin artık Cumhuriyetin kurulmasından bugüne kadar elde ettiği tüm kazanımları sata sata artık bitmiş.Artık satacak bir şeyde yok.O zaman çare nedir.Ekonomi iyice batmadan bir an önce seçime gidip gerçekleride halktan gizleyerek br şeyler yapmaktır”dedi.

Seçim kararının alınmasının ardından CHP’den istifa ettirilerek İYİ Parti saflarına katılarak,İYİ partinin seçime girmesini sağlayan ve sonrasında tekrar partisine geri dönerek bir demokrasi örneği sergileyen isimlerden biri olan Milletvekili ve adayı Okan Gaytancıoğlu ise başından geçen süreci anlattı.O süreçte kendisine çok sayıda telefon geldiğini ve neler olup bittiğini merak eden kişilere kendini ifade etmeye çalıştığını belirten Gaytancıoğlu “Beni arayıp 'Ankara'ya gel önemli bir konu var' dediler. Kesin bir hatam oldu, bir şey var diye düşündüm. Meğer bir gün önce YSK 11 üye ile toplanıyor, 1 üye hasta olduğu için katılamıyor. Oylama da İYİ partinin seçimlere girmesi için 5'e 5 kalıyorlar. Hasta olan ve gelmeyen üyenin rengi de belli dediler. Gelmiş olsaydı 6'ya 5 olacaktı. Bunlar Cumartesi günü oluyor, Pazar bizi çağırıyorlar. Çünkü YSK Pazartesi yeniden toplanacak. Gece başlayan yoğun trafik 15 kişi seçiliyor. Bizim haberimiz yok kurbanlık koyun gibi gittik. Hemen aklıma CHP'den seçildikten sonra Ak Parti'ye geçen Necdet Budak geldi. Bir zamanlar benim içinde 'geçer' diye dedikodular oldu. Hemen aklıma o geldi, dedim ben yapamam annem kızar, eşim kızar, halkım kızar. Sonradan anladık, inanın bir hafta telefonlar susmadı, tebrikler geldi” diyerek süreci anlattı.

CHP Edirne milletvekili olan ve yeniden ikinci sıradan aday gösterilen Erdin Bircan ise konuşmasında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kendisine görev verdiğini ve Edirne’de 4 milletvekili çıkarma sözü verdiğini belirterek Muharrem İnce’nin tüm Türkiye için bir umut olduğunu ifade etti.

Milletvekili adayları Yakup Atalay ve Erdoğan Gümülcineli de kendilerini tanıtarak yere ve genel siyaset hakkında konuştular.

Tanıtım toplantısında ikinci sıra krizi yaşayan Çiğdem Gegeoğlu ile YSK’dan veto diyen bir diğer ikinci sıra adayı Ediz Ün’de hazır bulundu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30