banner137
banner25

Ceviz büyüklüğünde yağdı!

Bulgaristan üzerinden gelen soğuk hava kütlesi dolu yağışına neden oldu.Edirne’nin kuzey batısını etkisi altına alan kısa süreli dolu yağışında bazı araçların camları kırılırken ekili tarım alanlarında zarara yol açtı.

Meteoroloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıyla kentte sağanak yağış beklenirken öğlen saatlerinde değişen hava şiddetli rüzgarı ve yağışa neden oldu.kent merkezinde etkisiz olan ancak kentin kuzey ve batı bölgelerini kısa sürede etkisi altına alan olumsuz hava koşulları dolunun da yağmaya başlaması ile adeta doğal afet etkisi yarattı.

Kemalköy,Yenikadın,Karabulut,Budakdoğanca,Ahıköy,Büyükismailçe,Uzgaç köylerinde etkisini gösteren dolu yağışı tarlada ekili olan alanlarda tahribata yol açtı.Özellikle ayçiçeği ve çeltik tarlalarında kısmi zarar yol açan dolu yağışı en çok Kemalköy ve Budakdoğanca köyü çevresinde etkili oldu.Ceviz büyüklüğünde yağan dolu yağışı ile ayçiçekleri zarar görürken Kapıkule yol üzerinde TIR kuyruğunda bekleyen bazı araçların camları kırıldı kaportasında ezikler oluştu.

Gümrük sahası başta olmak üzere E-5 ve bazı iş yerlerine ait büyük alanlarda 5 dakika yağan sağanak yağış yoğun su birikintilerinin oluşmasına neden oldu.

Şiddetli yağışın ortalama metrekareye 40 kg civarında yağış bıraktığı,akşam saatlerine doğu yağışları yeniden beklendiği belirtildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30