banner78
banner25

Çestita baba marta!

Bulgaristan geleneği Baba Marta (Marta Nine) kutlamaları kapsamında Bulgaristan Başkonsolosluğu tarafından Edirneliler'e martaniçka adı verilen kırmızı - beyaz renklerde orlon bileklikler armağan edildi.

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosluğu'nda görevli konsolos Radoslava Kafedjiyska, Sveti Georgi Rahibi Aleksandır Çıkırık ve konsolosluk görevlileri Mimar Sinan heykeli önünde "martaniçka" bilekliklerini huzurlu ve sağlıklı günler dilekleriyle vatandaşların bileğine taktı.

Konsolos Kafedzhiyska, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bulgaristan geleneğini Edirne'de de yaşattıklarını söyledi.

Geleneğin her yıl 1 Mart'ta başlayıp leyleği görene kadar sürdüğünü ifade eden Kafedzhiysa, "Kırmızı ve beyaz ip, sağlık, mutluluk ve kısmetin sembolüdür. İnşallah hepimizi birleştirecek şekilde bunu kutlamaya devam ederiz. Bu gelenek 1 Mart'ta başlıyor ve martaniçkaları leyleği görene kadar takmaya devam ediyoruz. Leylek gördüğümüz zaman kolumuzdan çıkartıp meyve veren bir ağaca asıyoruz ve dileklerimiz gerçekleşiyor." dedi.

Rahip Çıkırık da 1 Mart'ın Bulgaristan'da "Baba Marta" baharın geldiği ilk gün olarak kutlandığını belirtti.

AA

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30