banner78
banner25

Çeltik ekiminde azalma var!
İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Kerman, İpsala'daki çeltik ekiminde azalma olduğunu söyledi.
Birliğin İpsala'da bir restoranda düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Kerman, İpsala bölgesinin Türkiye'deki çeltik ihtiyacının yüzde 35'ini karşıladığını söyledi.
Geçen yıl 3 bin 91 çiftçinin çeltik ekmek için İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurduğunu belirten Kerman, ''2011'de 291 bin dönüm ekildi. Bu yıl ise ekim için başvuran 2 bin 693 çiftçi 199 bin dönüm arazi ekebildi. İpsala'daki çeltik ekiminde azalma var'' diye konuştu.
İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu üyesi Gürsel Şimşek de çeltik üreticilerinin bankalara fazlasıyla borçlandığını belirterek, üretici sayısının borçlar nedeniyle azalacağını savundu.
Yemeğe, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Yenikarpuzlu Belediye Başkanı Tevfik Şahinbaş, Uzunköprü Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Ali Öner ve çok sayıda çeltik üreticisi katıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30