banner137
banner25

Çelik resmen adaylığını açıkladı!
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yahya Çelik, Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.
Prof. Dr. Yahya Çelik, düzenlediği basın toplantısında, haziran ayında Trakya Üniversitesi Rektörlük seçiminin yapılacağını anımsattı.
2012-2016 yılları arsında Trakya Üniversitesi Rektörünü belirleyecek olan seçimlerde rektörlüğe aday olduğunu ifade eden Çelik, 4 yıldır Tıp Fakültesi Hastanesi'nde başhekim olarak görev yaptığını söyledi.
Üniversitelerin, bulundukları şehirlerde, bölgede, bilim, teknoloji, kültürel altyapı konusunda destek veren kurumlar olduğunu vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:
''Trakya üniversitesi genç olmasına rağmen tarihi, geçmişi olan üniversite. Üniversitemizde farklı yerleşkelerde 10 fakülte, 4 enstitü, 4 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu ve konservatuvar gibi çok değişik konseptleri var. Bunların her birinin kendine has değişik altyapı, insan kaynakları, teknoloji ile ilgili özelikleri var. Bunların yanında eksiklikleri de söz konusu. Bunların hepside farklı çözümler bekliyor. Güven, adalet, özgürlükçü, şeffaf bir yönetim anlayışıyla, arkadaşlarımla beraber üniversite yönetimine talibiz. Üniversitenin problemlerini ve çözümlerini biliyorum. Bu çözümleri yerine getirmek için yönetimine talibiz.''
Göreve gelmesi halinde farklı düşüncelere her zaman açık olacağını ve hiç kimseyi dışlamayacağını anlatan Çelik, Edirne halkı ile de bir bütün olacağını söyledi.
Çelik, bölgede veterinerlik fakültesini kuracaklarını ifade ederek, kurumda çalışan öğretim üyeleri ve kurum personeli için Kariyer Merkezi kuracağını kaydetti.
Balkanlara yönelik de sınır ötesi işbirliklerini geliştirerek Kosova'da üniversitenin bir kampüsünü kurabileceklerini dile getiren Çelik, ayakları yere basan projelerle kentin ve bölgenin kalkınmasına destek olacaklarını sözlerine ekledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30