banner137
banner25

Cankaloğlu
Cankaloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümünü sevinç ve gururla kutladıklarını belirtti.
Türk milletinin her zaman ve her türlü sevinç ve üzüntüde bir olduğunu, ortak kader anlayışına sahip çıktığını ifade eden Cankaloğlu, şunları kaydetti:
''Milletimizin birliği ve gösterdiği çetin mücadelenin sonucunda Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından cumhuriyetin kurulması milletimiz ve devletimiz adına büyük bir başarıdır. Bu başarı büyük Türk milletinin, tarihteki yeniden dirilişinin bir diğer adıdır. Cumhuriyetimiz mana ve gücünü, aziz Türk milletinin birlik iradesiyle ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından almaktadır.
Bizi millet olarak bir arada tutarak yaşatan, bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan cumhuriyetimizin temelini ülkesine sadakatle bağlı her bir ferdimizin eşitliği ve özgürlüğü fikri oluşturmaktadır. Milletimiz her zaman ve her türlü sevinç ve üzüntüde bir olmuş, ortak kader anlayışına sahip çıkmıştır. Cumhuriyet, ülkemizde yaşayan küçük-büyük, kadın-erkek, genç-yaşlı her bir ferdin mücadelesiyle ve azimli duruşuyla elde edilmiş eşsiz bir destandır.''
Cankaloğlu, 29 Ekim 1923'te kurulan cumhuriyetin 89. kuruluş yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla üzerinde yaşanılan toprakları vatan yapan aziz şehitleri ve gazileri sonsuz minnet, şükran ve rahmetle andığını vurguladı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30