banner78
banner25

Çalışmayan kim?

Türkiye’nin Avrupa’ya açılan en büyük kara sınır kapısı Kapıkule’de uzayıp giden gurbtçi kuyruklarının ardı arkası kesilmiyor.

Tatillerini anavatanları Türkiye’de geçirmek üzere yollara düşen gurbetçiler her yıl olduğu gibi bu yılda hem gelişte hemde dönüşte adeta eziyet çekiyorlar.Saatlerce güneşin altında araç içerisinde beklemek zorunda kalan gurbetçiler Kapıkule sınır kapısında 10 km’ye varan uzun araç kuyrukları oluşturuyorlar.

Resmi rakamlarla yıllara göre kırılan rekorların 2017 yılı içerisinde kırılmadığı açıkça görülürken,2015 ve 2016 yılları ile kıyaslama yapıldığında ortalama araç alımlarında yüzde 35’lik bir düşüş olduğu görülüyor.

Ortalama 6 saniyede bir aracın işleminin yapıldığı gümrük kapılarında uzayıp giden araç kuyruklarının başında en önemli etkenin Bulgaristan tarafının alımları ağır yapmasından kaynaklı olduğu ifade ediliyor.

Özelikle gurbetçi vatandaşların bazılarının illegal olarak kişi kaçırma veya aldıkları sigara ve alkolü yasal olmayan yollarla geçirmek istemelerinden dolayı aramayı yoğun bir şekilde yapan Bulgar gümrük görevlileri bu yüzden araç alımlarının ağır yapıldığını belirtiyor.

15 Temmuz hain darbe girişiminden dolayı 2016 yılının baz alınmadığı istatistiklere göre 2015 yılının 25 Ağustos tarihinde 5 bin 314 araç bir günde çıkış yaparken ve araç kuyruğu oluşturmazken,2017 yılının aynı tarihinde 3 bin 528 aracın çıkış yapması ve gümrüklerde kilometrelerce kuyruk oluşması gümrüklerde alımın yavaş olduğunu açıkça gösteriyor.

Bu tür alımların hızlı yapılabilmesi için Bulgaristan tarafının ikili diyaloglarla sürekli uyarılması ve çalıştırılması gerektiğini belirten vatandaşlar ilgili bakanlığın bu konuda devreye girerek gerekli uyarıları yapması gerektiği ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30