banner137
banner25

Cadde girişi kontrole bağlı!

Dünya’da baş gösteren Kovid-19 Koronavirüsü salgını sonrasında Hükümetin yerelde alınacak tedbirleri Valiliklere bırakması sonrasında bugün ilk yapılan Pandemi Kurulu toplantısında Saraçlar caddesine giriş ve çıkışların kontrolünü sağlamak adına bariyer konulması gibi önemli kararlar alındı.

Edirne Valiliği başkanlığında yapılan toplantıda vatandaşların sağlığına yönelik Koronavirüsün yayılması ve engellenmesi açısından bir dizi kararlar alındığı ifade edilirken alınan kararların önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

Kuruldan sızan bilgilere göre yapılan tüm uyarılara rağmen evde kal çağrısına uyulmadığı,vatandaşların sosyal mesafe kuralını ihlal ettiği ve tedbirlere aldırış etmediğinin açıkça görülmesi ve vaka sayısındaki hızlı artışın yarattığı nedenler üzerine Saraçlar caddesi başta olmak üzere diğer caddelere polis barikatı konularak giriş ve çıkışların kontrol altına alınması amaçlanıyor.

Cadde üzerinde bulunan banka,iş yeri ve benzeri faaliyetlerin devam etmesi nedeniyle Hıfzı sıhha kurulu tarafından caddeye girişlerde bundan böyle kontrol yapılacağı,iş olanların kontrollü bir şekilde salınacağı,işi olmayanların toplu olarak bir araya gelmemeleri için caddeye alınmayacağı sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Çarşı esnafı ise akşam saatlerinde konulan bariyerlerden bir hayli rahatsız.Esnaf kira,vergi ve işçi maaşlarını ödemek için kazanmak zorunda olduğunu bu yüzden yapılan uygulamayla iş yerini açmasının mantıksız olduğunu düşünerek “bizler evde kal çağrısına uymak istiyoruz.Ama bize bu süreçte kimse destek olacağız çağrısı yapmıyor.Ya genel bir kural konulur ve uygulanır yada bu tür uygulamalar yapılmaz”diyerek tepki gösterdi.

Cadde üzerinde yapılacak uygulamanın neler doğuracağı ise şimdiden merak konusu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30