banner78
banner25

Buz gibi suda!

Eskiyen şehir içme suyu şebekesi her geçen gün arıza yaratırken bu arızaları gidermekte Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü personeline kalıyor.Kentin değişik noktalarında her gün ayrı bir arızayı gidermeye çalışan personelin zorlu şartlarda çalıştığı yetmiyormuş gibi hava koşullarının da olumsuz olması zor olan işlerin daha da zorlaşmasına neden oluyor.

Patlayan su şebekesini tamir etmek için yapılan kazının ardından arızaya ulaşan ekipler suyla dolan çukura ayaklarında ki çizme veya tulumlarla girerek müdahale etmeye çalışıyorlar.Hava sıcaklığının eksili değerlerde seyrettiği şu günlerde vefakar çalışanlar su dolu çukurda hem zamana karşı hemde soğuk havaya karşı mücadele veriyorlar.

Eksi 5 derece hava sıcaklığında saatlerce suyla temas eden ellerinin soğuktan hissetmediği bir noktada arızayı gideren çalışanlar her şeye arızayı gidermenin hazzı ile bir başka arızaya yöneliyorlar.

zorluğunu çalışanları gördükten sonra anlayan vatandaşlar ise her işin bir zorluğu olduğu gerçeğinin unutulmamasını belirtiyorlar.Çalışan işçiler ise işlerinin her türlü zorluğa rağmen arızayı gidermek olduğunu belirterek “aldığımız parayı hak ederek çalışıyoruz.Sıcak havada bazen su arızasını gidermek zevkli oluyor.Ama kışın çetin şartlarında bu gibi havada suyla temas etmek herkesin isteyebileceği bir şey değil.On dakika da yapabileceğimiz arızayı zaman geliyor bir saatte gideriyoruz.Soğuktan ellerimiz hissetmiyor ve bu iş sadece el yordamı ile suyun içinde yapılabiliyor”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30