banner137
banner25

Büyükelçi Sekizkök'ten Vali Canalp'e ziyaret!

Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği görevine yeni atanan Büyükelçi Aylin Sekizkök Edirne Valisi Ekrem Canalp'i ziyaret etti.

Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural'ında eşlik ettiği ziyarette, Valilik Şeref Defterini imzalayan Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Vali Canalp'le bir süre görüşerek Sofya'ya davet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Edirne Valisi Ekrem Canalp, Sofya'daki görevine yeni atanan Büyükelçi Aylin Sekizkök'e görevinde başarılar dileyerek üzerinde Selimiye Camisinin resmedildiği Edirnekari tablo hediye etti.Çıkışta ziyarete ilşkin değerlendirme yapan Büyükelçi Sekizkök; Edirne'ye ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini belirtti ve "Sayın Valimiz ile Filibe, Edirne, Sofya, Bulgaristan ve Türkiye ilişkilerine dair çok verimli genel bir değerlendirme yaptık." dedi.Bulgaristan ve Türkiye arasında çok yakın ilişkiler olduğunu anlatan Sekizkök, "Ulaşımdan ve ticaretimizin giderek artmasından kaynaklanan Kapıkule ve Kaptan Andrevo'daki tesislerin genişletilmesi ve kapasitelerinin geliştirilmesi konuları var. Gündemimiz bu anlamda çok yoğun. Bu konuları da Sayın Valimiz ile ele alma fırsatı bulduk." diye konuştu. Sekizkök, Edirne'ye ilk kez geldiğini, kentin tarihi dokusunu, doğal güzelliğini ve insanını çok beğendiğini dile getirdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30