banner78
banner25

Bulgaristan 5 yaş ve altındaki çocuklara PCR’ı kaldırdı!

Pandemi sürecinde Türkiye’ye sınır kapılarını kapatan ve PCR testi zorunluluğu getiren AB ülkeleri normalleşme sürecine girmelerine rağmen PCR testini kaldırmamakta ısrarlı.

Özelikle Avrupa’ya açılan kara sınır kapılarında karşılıklı olarak uygulanan PCR testlerine her iki ülke vatandaşları maddi yönden mağdur olurken,PCR testi zorunluluğunun yarattığı ekonomik kriz en çok Edirne esnafını zora sokuyor.

Son yıllarda Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen turistlerin alış verişlerinin tamamını Edirne,Tekirdağ ve Kırklareli illerinden yapması ile adeta esnaf bayram yaparken, pandeminin etkisi ile bayram havası yerini karamsar bir havaya bıraktı.

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karara göre 29 Ocak 2021 tarihinden 30 Nisan 2021 tarihine kadar AB ülkeleri dahil ve 3’üncü ülkelerden (Türkiye dahil), Bulgaristan’a girişlerde PCR testi zorunluluğu getirilmesi sonrasında Bulgaristan tarafı 90 leva yaklaşık 450 TL’ye PCR testi yaparken Türk tarafı da 225 TL’ye PCR testi yapmaya başlamış ve iki ülke arasında geliş ve gidişler tamamen durmuştu.Bulgaristan tarafının AB baskısı ile süreyi Mayıs sonuna uzatması ve sonrasında ise bir belirsizliğin olması nedeniyle umutları yok olan esnaf yetkililerden bir esneme bekliyor.

Bulgaristan tarafından bugün yapılan bir açıklamada Türkiye’den gelecek olan vatandaşlardan 5 yaş ve altındaki çocuklardan PCR testi zorunluluğunun kaldırıldığı belirtildi.

Bulgaristan makamları ilerleyen süreçte PCR testinin kaldırılabileceği ancak net bir tarih vermenin şu an için söz konusu olmadığı ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30