banner78
banner25

Bulgar öğrenciler sarma sardı!

Bulgaristan'dan gelen öğrenciler, Türk mutfağına girerek sarma sardı ve fellah köftesi yaptı.

Bulgar öğrenciler, "Mutfak Günleri" projesi kapsamında Edirne'ye gelerek, Türk ve Bulgar mutfağına özgü yemekleri pişirerek farklı tatları öğrendi.

Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bulgaristan'dan Hisarya Hristo Smirmenski Lisesi "Mutfak Günleri" projesinde buluştu.

Bulgaristan'dan gelen aşçı adayı öğrenciler, Türk mutfağında hünerlerini Edirneli arkadaşları aracılığıyla sergiledi.

Öğrenciler, Türk mutfağına özgü yaprak sarma, pırasalı börek, mamzana, ciğer sarma, fellah köftesi, Erzincan çorbası, çiğ köfte yaptı.

İki dost ülkenin öğrencileri tarafından özenle hazırlanan yemeklerin sunumu Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'ın da katıldığı bir etkinlikle yapıldı.

- "Proje Türk ve Bulgar öğrencileri kaynaştırdı"

Edirne Milli Eğitim Müdürü Cırıt, iki ülke mutfağının öğrenciler tarafından daha iyi bilinmesi açısından projenin çok faydalı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin komşu ülke Bulgaristan'la pek çok benzer yönü olduğunu ifade eden Cırıt, şöyle devam etti:

"İki ülke öğrencilerinin kaynaşması, Türk ve Bulgar yemeklerinin öğrenciler tarafından bilinmesi açısından güzel bir proje. İki ülkenin birbirine benzer birçok yanı var. Bunların başında yemeklerimiz geliyor. Hemen hemen birbirleriyle aynı. Böyle ortak bir paydada buluşmak, öğrencilerin bu konuda görgüsünü ve bilgisini artırmak mutluluk verici."

- Projenin ilk ayağı Bulgaristan'da yapıldı

Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şeref Uz da projenin Türk ve Bulgar öğrencileri kaynaştırdığını belirtti.

Proje kapsamında Bulgaristan'dan 16 öğrenci ve 2 öğretmenin Edirne'ye geldiğini dile getiren Uz, "Projenin ilk ayağını 23-24 Mart tarihlerinde Bulgaristan'da yaptık ve öğrencilerimiz orada Bulgar mutfağına özgü yemekler yaptı. Bugün de burada projenin ikinci bölümünü yapıyoruz. Amacımız Türk ve Bulgar okullarının aynı hedef doğrultusunda gerçekleştirdikleri mesleki birikimlerini paylaşmak, dostluğu ve iş birliğini özellikle turizm alanında artırmak." değerlendirmesinde bulundu.

Her iki etkinlikte de öğrenciler birlikte çok güzel yemekler yaptığını aktaran Uz, "İki ülke arasındaki iş birliğinin gelişmesi için bu tür projelerimiz devam edecek." dedi.

Öğrencilerden Mustafa Keskin ise proje sayesinde Bulgar mutfağına özgü yemekleri tanıma ve yapma fırsatı yakaladıklarını belirterek, "Komşu ülkemizden dostlarımızla birlikte güzel yemekler yaptık. Onlar bizim, biz onların yemeklerini öğrendik. Çok faydalı bir çalışma oldu." diye konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30