banner137
banner25

Budak Rektör oldu!

Ege Üniversitesi'nin yeni rektörü belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ege Üniversitesi Rektörlüğü görevine AK Parti eski Milletvekili Necdet Budak'ı atadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rektörlüğe Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından atama yaptı.

Erdoğan, 22 ve 23. dönem AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak'ı rektör olarak görevlendirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik'in görevde olduğu dönem aktif  "bakan danışmanlığı" yapan Budak'ın görevi yeni bakan Eşref Fakıbaba döneminde de sürüyordu. 

Uzun yıllar Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde tarım makinaları üzerine dersler veren Prof. Dr.Budak Üniversitenin yeni rektörü oldu. Budak üniversite tarihinde Prof.Dr. Mustafa Uluöz ve Prof. Dr. İbrahim Karaca'dan sonra üçüncü Ziraat Fakültesi kökenli rektör olmuş oldu. 

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE NELER YAŞANDI?
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ağustos Ayı'nda üniversite rektörlüğüne Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun atandı. Hoşcoşkun hakkında yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapmasında önce açığa alındı. Yerine ise YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu atandı. Dedeoğlu görevdeyken Hoşcoşkun'un kadrosunu yeniledi ve dekanları değiştirdi. Ardından Hoşcoşkun KHK ile üniversiteden atılarak meslekten çıkartıldı. Sonra da hakkında yakalama kararı verildi. Halen firari ve kaçak durumda olan ve bir türlü bulunmayan Hoşcoşkun'un yerine görevlendirilen Dedeoğlu ise açılan başvuru listesinde Erdoğan'ın önüne giden listede yer alıyordu. Erdoğan, tercihini Budak'tan yana kullandı. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30