banner137
banner25

Bu tavaya ciğer dayanmaz!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Dünyanın en büyük tavasını yaptırmak için bir çalışma başlattık. Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerini de kentimize davet ettik. 8.Uluslararası Edirne Bando Ve Ciğer Festivali kapsamında Edirne'nin ismini rekorlar kitabına yazdıracağız." ifadelerini kullandı.

8.Uluslararası Edirne Bando Ve Ciğer Festivali kapsamında hazırlanan 2 tonluk ciğer tavasının yapım çalışmaları sürüyor. 7 metre çapındaki tavanın plakaları kaynakla birleştiriliyor. Yapımının tamamlanmasının ardından tava, rekor denemesinin yapılacağı Karaağaç yolundaki alana götürülecek.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Edirne'ye gel ciğerimi ye" sloganıyla düzenlenecek 8. Uluslararası Ciğer ve Bando Festivali'nin, 11 Mayıs'ta başlayacağını anımsattı.

Dünyaca tadı bilinen Edirne tava ciğerinde önemli bir kalite yakalandığını ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Hedefimiz yakaladığımız bu kaliteyi sürdürebilmek ve bu lezzeti bir dünya lezzeti haline getirebilmek. Ciğerci esnafımızın da desteğini alarak, bir dünya rekoru kırmayı hedefliyoruz. Bu nedenle dünyanın en büyük tavasını yaptırmak için çalışma başlattık. Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerini de kentimize davet ettik. 8.Uluslararası Edirne Bando Ve Ciğer Festivali kapsamında 12 Mayıs'ta Edirne'nin ismini rekorlar kitabına yazdıracağız.

Edirne, 'dünyanın en büyük tavası' ile Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alacak. Bu tavada pişireceğimiz ciğeri ise bu tarihi ana tanıklık eden misafirlerimize, halkımıza ikram edeceğiz. Daha sonra tavamızı, Karaağaç yolu üzerindeki rekor denemesinin yapıldığı boş alanda sergileyerek, hem Edirne'nin hem de eşsiz lezzetin tanıtımını tüm dünyada gerçekleştireceğiz."

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30