banner78
banner25

Bombacıların üçü tutuklandı!
Edirne’de araç kundaklama, bir marketin önünde ses bombası patlatılması ve polis kantini önüne eylem amaçlı piknik tüpü düzeneği kurulmasını gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alınan 2’si Devrimci Karargah, 9’u PKK’nın şehir yapılanması KCK üyesi olduğu öne sürülen 11 üniversite öğrencisinden 3’ü tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevine konuldu. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Dün gece yarısına karar süren sorgularının ardından yasa dışı Devrimci Karargah örgüt üyesi olduğu öne sürülen Özge T. ile PKK’nın şehir yapılanması KCK örgüt üyesi olduğu öne sürülen Savaş Ç. ve Nevzat Y., çıkarıldıkları mahkeme tarafından 'silahlı terör örgütüne üye olmak ve suç işlemek için örgüt üyesi olmak' suçlarından tutuklanarak Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne konuldu.
Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyon sonucu gözaltına alınan KCK ve Devrimci Karargah üyesi olduğu iddia edilen Trakya Üniversitesi öğrencilerinin yargılanması, CMK 250’nci maddesi 1’nci fıkrasına göre İstanbul özel yetkili Ağır Ceza Mahkemelerince yapılacak. Edirne’de savcılık tarafından hazırlanacak iddianame 'örgütlü suçlar kapsamında' yer aldığı için, dava dosyası İstanbul’daki özel yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından görülecek.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30