banner137
banner25

Boğazları kesilmiş halde bulundu!

Yasa dışı göç sayısındaki artış beraberinde bir çok sorunu getirdi.

Daha iyi bir yaşam için Avrupa’ya geçiş noktalarını illegal bir şekilde kullanarak ilimiz sınırlarından geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerin başlarına gelenler adeta kan donduran cinsten.Geçiş noktalarında kara sınırını kullanan ve bunu genellikle tel örgüleri aşarak veya Meriç nehrini geçerek başarmaya çalışan bir çok düzensiz göçmenin sonu istenildiği gibi olmuyor.

Edirne’nin İpsala ilçesi yakınlarından Meriç nehrini karşıdan karşıya geçtiği tahmin edilen ve Yunanistan’ın Evros bölgesinde nehir kıyısında bulunan üç kadın cesedi buna en somut örnek olarak görüldü.

Sınır devriyelerinin kontrolü sırasında nehir kenarında cansız yatan üç kadın bedeni ile karşılaşan Yunan askerleri durumu üstlerine bildirdiler.Olay yerine gelen ekiplerin ilk yaptığı incelemede kadınların boğazlarının kesildiği ve büyük bir ihtimalle yabacı uyrukları olduğunun tahmin edildiği ifade edildi.

Cesetlerin olay yerinden alınıp Dedeağaç Hastanesi’ne kaldırılmasın sonrasında üç kadınında birbirleriyle akraba ilişkisinin olup olmadığının alınacak DNA örnekleri sonrasında ortaya çıkacağını belirten Yunan makamları şu anki durumda anne ve kızları şeklinde benzer yakınlıklarının olduğunu tahmin ettiklerini ifade ettikleri öğrenildi.

Adli tıp uzmanı Pavlos Pavlidis, “kurbanların boynunda aynı yaralanmalar var, muhtemelen

anne ve iki kızı” açıklamasını yaptığı ifade ediliyor.

Polis tarafından yapılan ilk tahminler, kadınların Türkiye'den Yunanistan'a Meriç Nehri’ni geçme girişiminde bulunan göçmenler olabileceği ancak boğazlarında ki kesiklerin nedeninin insan tacirleri ile çıkan tartışma veya bir başka sebebe bağlı olabileceği yapılacak araştırma sonrasında netlik kazanacağı ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30