banner137
banner25

Böbreğiyle kızına hayat verdi
Edirne'de bir babanın böbreği, Trakya Üniversitesi'nde yapılan operasyonla kızına nakledildi.
Trakya Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kronik böbrek rahatsızlığı olan kadın hastaya babasından alınan böbreğin nakledildiğini söyledi.
Böbrek nakli yapılan Duygu Doğruer'in (24) 3 yıl önce hamile kalması sonucu böbrek rahatsızlığının ortaya çıktığını belirten Sağıroğlu, şöyle konuştu:
''Doktorlar hamile kalması durumunda böbreğiyle ilgili sıkıntı yaşayacağını söylemesine rağmen Duygu çocuk özlemi nedeniyle doktorları dinlememiş ve ikizlerini doğurmasının ardından kronik böbrek rahatsızlığı baş göstermiş. 3 yıl bu rahatsızlığı çeken kızına böbrek dokusunun uyduğunu öğrenen Duygu'nun babası İrfan Üstünol, hiç tereddütsüz böbreğini verdi. İkisi de sağlıklı, hafta sonu ikisini de taburcu edeceğiz.''
Baba İrfan Üstünol (58) da canı gibi sevdiği kızına ihtiyaç duyması halinde diğer böbreğini de tereddütsüz verebileceğini söyledi.
Böbrek nakliyle yeniden sağlığına kavuşan Duygu Doğruer, babasına sarılarak ağladı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30