banner78
banner25

Bircan'dan KOSGEB yorumu!

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, KOSGEB’in büyük reklam yaptığı hibe ve faizsiz kredi desteklerinden Edirne’de sadece 82 işletmenin yararlandığını ifade ederek, “KOSGEB balonu patladı. Binlerce işletmeye destek veriyoruz diye kamuoyunu kandıranlar Edirnemizde sadece 82 işletmeye destek sağladı” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB’in yeni girişimciler için 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği vermek için başlattığı girişimcilik destek programının Edirne ve Türkiye’deki sonuçlarını sorduğu soru önergesine yanıt veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü desteklerin lafta kaldığını kabul etmiş oldu.

Bircan’ın konu ile ilgili kapsamlı sorularına yanıtlamak yerine 2016 bütçesinden KOSGEB desteklerine yeterli ödeneğin çıkmadığı itirafında bulunan bakan, “Ancak 2016 yılı sonundaki bütçe sınırlamaları nedeniyle” 2016 yılında başvuranları 2017 yılına aktardıklarını açıkladı.

Bircan’ın Türkiye ve Edirne’de kaç firmanın hibeye, kaç firmanın ise krediye başvurduğu ve bunların kaçının destek aldığı sorularını yanıtsız bırakan Bakan, “2016 Yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Desteği Programı dâhilinde Edirne İlimizden 82 işletmemiz bu destekten yararlanmaya hak kazanmıştır” dedi. Bu kapsamda Edirne’ye hiç hibe desteği verilmediği ortaya çıktı.

Erdin Bircan, Aralıkta yaptığı açıklamada hükümetin biz girişimcileri destekliyoruz propagandasının sadece lafta kaldığını belirtmiş ve “Aralık sonunda bir liste açıkladılar. Ancak bu destekleri alanların hangi kriterlere göre seçildiği yok, kimlere verildiği yok. Ne zaman verileceği yok. Bu bir göz boyamadır, aldatmadır” demişti.

Önerge yanıtını değerlendiren Bircan, “Aralıkta listeler açıklandığında söylemiştim bu destekler KOBİ’lerimiz gitmiyor diye. KOSGEB balonu patladı. Binlerce işletmeye destek veriyoruz diye kamuoyunu kandıranlar Edirnemizde sadece 82 işletmeye kredi desteği sağladı. Hibe desteği bile yok. Yanıttan anladığımız kadarıyla il kotası var ve Edirne’ye 3 bin 140 işletmeye kadar destek verebilecekken sadece 82 işletmeye destek vermeleri amaçlarını ortaya koyuyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda da sözleri ile icraatları birbirini tutmuyor. Olan batmak üzere olan esnafımıza oluyor” dedi

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30