banner137
banner25

Bir yılda 1 milyon 279 bin 823 bin hasta muayene edildi!

474 yatak kapasiteli Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nin 2018 yılı muayene verileri dudak uçuklatıyor.

Dönemin Sağlık Bakanı ve Edirne Milletvekili Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nun Edirne’ye kazandırdığı en önemli hizmetlerden biri olan Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi binlerce kişinin derdine deva bulmak için arşınladığı sağlık kuruluşlarının başında geliyor.Teşhis ve tedavi anlamında geçmiş yıllara oranla önemli ölçüde yol alan ve vatandaşların “çat kapı”diyerek geldiği hastane’de 2018 yılı içinde 1 milyon 279 bin 823 hastanın muayenesinin yapıldığı belirtildi.

101poliklinik, 110 klinisyen uzman hekim,40 pratisyen hekim,26 biyokimya ve diğer branşlar,295 hemşire,87 ebe, 7 eczacı ve 148 veri giriş elamanı ile 70 bin metrekare kapalı alanda hizmet veren hastanede hasta memnuniyeti en üst seviyede tutulurken bu hastanenin temizlik işini ise 124 personel sağlıyor. Bin 241 kişinin çalıştığı Balkanların sağlık üssü olarak adından söz ettiren ve sağlık turizminden önemli ölçüde pay almayı hedefleyen hastanede tüm branşlarda başarı ve sonuç hedef olarak belirlenmiş durumda.

Vatandaşların MRS randevu sistemi veya 182 nolu telefon hattı üzerinden aldıkları randevu ile belirlenen saatte istediği hekime muayene olan vatandaşlar yine aynı gün içerisinde tahlil veya diğer sonuçları ile görüntüleme merkezinden sonuçlarını aynı gün veya birkaç gün içinde alabiliyorlar.

Fakülte hastanesi ile kıyaslama yapıldığında gerek görüntüleme gerekse muayene konusunda ayar sonraya gün vermek yerine çok kısa bir zaman diliminde 24 saat süre ile görüntüleme merkezini vatandaşların hizmetine veren Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi yönetimi,bu noktada sonuç odaklı hizmeti ile vatandaşların takdirini topluyor.

2018 yılında toplam 1 milyon 279 bin 823 hastaya hizmet veren ve bu hastalar içinde 983 bin 672 hastaya poliklinik,296 bin 151 kişiye acil servisi üzerinden hizmet veren hastanede 32 bin 089 kişide yatarak hizmet görmüş durumda.Yine hastanenin yoğun bakım servisinde 2 bin 782 kişiye hizmet veren hastane 632 doğum yaptırmış ve bunlardan 317’si normal doğum olarak ayıtlara geçmiş durumda.

Öte yandan hastanede Ocak 2019 verileri ise bir hayli yoğun gözüküyor.121 Bin kişinin ayakta tedavi gördüğü hastanede sadece acil verileri 30 bin 775 kişi.Buda yüzde 25.4’ünün acil servislere başvurduğunu gösteriyor.2 bin 332 BT tomografi, 4 bin 516 MR çekimi yapılırken 2 bin 536 hasta ameliyat edilerek sağlığına kavuşturulmuş durumda.

Aile hekimlerine gidilmiyor!

Hastanede yaşanan yoğunluğun aile hekimlerine gidilmediğinin açık göstergesi olduğunu belirten yetkililer,vatandaşların aile hekimlerine başvurmalarının önemli olduğunu,böylelikle hastanede yapılan muayene sonucunda yazılan ilaçların eczaneye alınmaya gidildiğinde muayene harcı ve katılım payı gibi rakamları ödemek durumunda kalmayacakların belirttiler.

En büyük yük doktorlar ve personel de!

“Hasta her zaman haklıdır” mantığı ile hareket eden hastanede her yaş grubundan hastaya hizmet verilirken hasta memnuniyeti ise en üst seviyede tutulmaya çalışılıyor.Doktorların hastanın sağlığına kavuşturulması anlamında her türlü tetkik ve tedaviyi talep ettiği laboratuar ise tam kapasiteyle doğru sonuç odaklı çalışarak tanı’da adeta hekimin sonuca ulaşmasında öncü rol üstleniyor. 148 kişinin gelen hastanın kaydını açtığını ve istenen tetkik,tahlil ve her türlü desteği verdiğini belirten yetkililer bu sayede ilk muhatap olan kişinin güler yüzleri ile hizmet vermeye çalışan personel olduğunu ve sorumluluklarının hekimler kadar fazla olduğunu kaydettiler.

Hastanede yoğunluğun eritilmesi için azami gayret sarf edildiğini belirten yetkililer çalışan tüm personelin hasta memnuniyeti için çaba sarf ettiğini, ancak zaman içinde yaşanan gerilimlerin minimize edilmesi için vatandaşlarında anlayışlı olmalarının bilinmesi gerektiğini ifade ettiler.

Acil servis acil hastaya bakmak durumunda!

2018 yılında 296 bin 151 hastaya acil serviste hizmet verildiğini belirten yetkililer bu sayının çok olduğunu ve bununda bazı küçük şikayetlerde dahi sorunun çözümü noktasında vatandaşların acil servisi tercih etmesine bağlı olduğunu kaydettiler.Özellikle soğuk havaların etkili olduğu şu dönemde her türlü şikayet için acil’in kullanıldığını belirten yetkililer Ocak ayı verilerine göre 30 bin 775 kişinin acil servisi kullandığını bu hastalar arasında acil vakasının fazla olmadığını ve bununda acil’de hastaya yapılan müdahale başta olmak üzere,yoğunluğun artmasına,sorunların yaşanmasına ve asıl acil hastaya bakılmasına engel teşkil ettiği belirtiliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30