banner137
banner25

Bir başarılı ameliyat daha!

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Bölümünde başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Basın ve İletişim Biriminden yapılan yazılı açıklamada, karın aort damarı patlamak üzere olan 69 yaşındaki hasta M.Ç'nin yapılan ameliyatla sağlığına kavuşturulduğu ifade edildi.

Karın aort damarında 14 santimetre dev anevrizması olan hastanın endovasküler anevrizma tamiri yöntemi ile tedavi edildiği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Devrim Eroğlu, hastanın kendilerine şiddetli karın ve sırt ağrısı ile başvurduğunu ifade etti.

Hastaya çok hızlı işlem uygulandığını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Aort damarının 14 santimetre olması nedeniyle çok acil olarak işleme alındı. Her iki kasık damarından girilerek damar içine yamalı stent yerleştirildi ve böylece anevrizma tedavi edilerek, karın Aort damarının yırtılması, fistül, emboli gibi komplikasyonların önüne geçmiş olduk. Yaklaşık bir saat süren ameliyat sonrasında hastayı iki gün içinde şifa ile taburcu ettik. Bu yöntem ile karın göğüs aort damar genişleme ve yırtılmaları daha kolay ve hızlı şekilde tedavi edilip, kısa sürede taburcu edilmekte ve gündelik hayatlarına da hızlıca dönmektedirler."

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Talha Sütçü ise, hastanede zor ameliyatların başarılı şekilde gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aykut ucak 4 yıl önce

Dalında mukemmel bir doktor

banner30