banner137
banner25

Bin 400 civarında araç bekliyor!

Türkiye’nin ihracat yükünü çeken TIR araçları Avrupa’ya açılan kara sınır kapısı Kapıkule ve Hamzabeyli’de uzun kuyruklar oluşturdu.

Hafta sonu olması nedeniyle yoğunluğun yaşandığı Avrupa’ya açılan kara sınır kapısı Kapıkule’de 15 km TIR kuyruğu oluşurken,Hamzabeyli sınır kapısında 6 Km’ye varan TIR kuyruğu oluştu.

Son haftalarda hafta içinde de oluşan TIR kuyruklarının Bulgaristan tarafında denetimleri arttırmasına bağlı olduğu ve hafta sonu Türkiye’nin ihracat yükünü aynı günlerde gümrüklemesine bağlı olduğu ifade ediliyor.

Mal tesliminin Avrupa ülkelerinde hafta başı olmasından dolayı Türkiye’deki imalatçıların gümrükleme işlemini Perşembe ve Cuma günlerine kaydırmasının TIR kuyruklarının hafta sonu artmasına neden olduğunu ifade eden tır sürücüleri Kapıkule sınır kapısında işlemlerin ağır yapılmasının ve gümrük memurlarının Ramazan dolayısıyla görev yerlerini uzun süreli terk etmelerinin kuyruğun uzamasını tetiklediğini belirtiyorlar.

Gümrük sahasında 200 dolayında araç beklerken Tır parkında bu sayının 260 yol üzerinde ise bin dolayında aracın bekleme yaptığı ve ortalama bekleme süresinin 16-20 saat civarında olduğu belirtiliyor.

Bulgaristan tarafında 2 adet X-ray cihazı aktif olarak hizmet verirken bir tır aracının ortalama 20 dk sürede tarama işleminin tamamlandığı ve risk analizleri çerçevesinde de araçların inceleniyor olmasının kuyrukların uzamasına sebep olduğu ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30