banner137
banner25

Beytekin''Hükümetin teklifi,emekçilere yapılmış saygısızlıktır
Haber-Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin, ''Hükümetin teklifi, her şeyden önce yıllardır ülkenin dört bir yanında fedakarca çalışan kamu emekçilerine yapılmış büyük saygısızlıktır'' dedi.
KESK Edirne Şubeler Platformu üyeleri, hükümetin kamu emekçilerine teklif ettiği maaş zamlarını Saraçlar Caddesi'nde protesto etti.
Haber-Sen Genel Başkanı Beytekin, burada yaptığı konuşmada, hükümetin toplu sözleşme masasında getirdiği teklifle milyonlarca kamu emekçisinin, emeklinin ve ailelerinin beklentilerini boşa çıkardığını ileri sürdü.
Beytekin, ''Hükümetin teklifi, her şeyden önce yıllardır ülkenin dört bir yanında fedakarca çalışan kamu emekçilerine yapılmış büyük saygısızlıktır, hükümetin sermayeye karşı ne kadar bonkör, kamu emekçilerine karşı ne kadar cimri davrandığını göstermektedir'' diye konuştu.
Devletin resmi rakamlarına göre yıllık enflasyonun yüzde 11'e çıktığını ifade eden Beytekin, şunları kaydetti:
''Yoksulluk sınırının bir ay içinde 55 lira arttığı koşullarda kamu emekçilerine 2012 yılının ilk altı ayında ortalama 50 lira zam anlamına gelen yüzde 3'lük artış, tek başına hükümetin teklifinin ciddiyetsizliğini ortaya koymaktadır. Hükümeti gerçekçi teklif sunmaya davet ediyoruz. Kamu emekçileri ve sendikalar bu teklife karşı ortak tutum geliştirmediği sürece hükümetin daha önceki dönemlerde olduğu gibi 'tek taraflı belirleyen' olmaktan ve bizlere sefalet ücreti dayatmaktan vazgeçmeyeceği ortadadır. Bütün konfederasyonları, sendika üyesi olsun veya olmasın tüm kamu emekçilerini toplu sözleşme taleplerine sahip çıkmaya, hükümete en kitlesel ve güçlü yanıtı vermek için 23 Mayıs 2012'de grev hakkımızı kullanmaya davet ediyoruz.''
Grup, protestonun ardından dağıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30