banner137
banner25

Beş tesis daha!

Amatör spor kulüplerine maddi ve manevi anlamda hiçbir desteğini esirgemeyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla inşa edilecek olan Edirne Belediyesi Tuncaspor Tesisleri’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törende konuşan Tuncaspor Kulübü Başkanı Atalay Akaycı, “Bu projenin mimarı, uygulayıcısı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dır. Bizim hiçbir talebimizin olmamasına rağmen kendisi bu projeyi bize sundu, söz verdi ve hayata geçirdi” dedi.

Barutluk Mahalle Muhtarı Zeki Yaşagör de Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan gördükleri ilgiyi bugüne kadar hiçbir yönetimden görmediklerini belirterek; Kıyık Halkı adına Gürkan’a teşekkür etti.

Nisançıpaşa Mahalle Muhtarı İrfan Deniz de Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın 31 Mart’ta sandıktan başarıyla çıkacağına inandığını söyledi.

Daha sonra söz olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tesisin bahar aylarında hizmete sunulacağını belirtti. Gürkan, ayrıca bir yanlış anlaşılmayı da düzelterek tesisin değil; yapılacak olan sahanın FIFA yada UEFA standartlarında olacağını söyledi. Gürkan, “Bazı basın organlarında da çıktı. FIFA ya da UEFA standartları çok yüksek, bizim onu yapma gücümüz yok. Sonra yalancı çıkmayalım. Yapacağımız saha ölçü olarak o standartlarda. Ama burada hem Tuncaspor’un hem Edirne’de sporla uğraşan herkesin rahatça girip spor yapabileceği; hem ev sahibi hem de misafir takımın, hakemlerin insani koşullarda hizmet alabileceği; onun ötesinde sporun, sadece maç zamanında değil; maçın dışında da bir spor, kardeşlik, dostluk ortamı sağlanabilmesi adına yanına da kafesiyle sosyal tesisiyle komple bir tesis yapıyoruz. Edirne’mize; Tuncaspor’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Başkanım Edirne’de sadece Tuncaspor mu var, Niye Tuncaspor?” sorularının çeşitli yerlerde gündeme geldiğini ifade eden Başkan Gürkan, “Bunun iki nedeni var. Tuncaspor Edirne’de halen faaliyette olan en eski bir spor kulübü, 1950 yılından bu yana. Edirnespor bile Tuncaspor’dan 16 yıl sonra kurulmuş, 1966’da. İkincisi, Tuncaspor kurulduğundan bu yana Kıyık’taki sağcısı, solcusu, çoluğu, çocuğu, kadını erkeği ayrımsız bir şekilde çatısı altında topladı ve başarılı bir şekilde temsil etti. Aslında Tuncaspor’un gelişim sürecine bakarsanız; Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün de söylediği ‘Ben sporcunun zeki, çevik ama aynı zamanda da ahlaklı olanını severim’ sözünün de yaşama geçtiği bir rol modeldir Tuncaspor. İşte bunlar için Tuncaspor. Elbette bu bir başlangıç. Biz yıllarca hep devletimizin bu işlere el atmasını bekledik. Bekledik, bekledik ama hükümetlerden ses çıkmadı” diye konuştu.

TOPLAMDA 6 TESİS; EDİRNE’YE HAYIRLI OLSUN

Tüm bu kıt imkanlara rağmen UEFA ölçülerinde bir futbol sahası; yine sporcuların, hakemlerin, teknik heyetin her türlü ihtiyacın karşılanacağı bir tesis ve maç dışında da buraya gelecek vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacağı bir kafeteryaya sahip sosyal tesisi hizmete kazandıracaklarını anlatan Gürkan, “Bu bekleye bekleye bir türlü olmayan o hükümet projelerinin artık beklemeye tahammülümüzün kalmadığının, onlardan bir şey beklemenin çok anlamsız olduğunu anladığımızın ve önümüzdeki dönem şehrimizin her tarafında yapacağımız semt sahalarının ilk örneğidir bu tesis. Kıyık’a, Tuncaspor’a Edirne’ye hepimize hayırlı olsun. Edirne Belediyesi Tuncaspor Tesisleri’nin ardından Yıldırım, Yeni İmaret ikinci semt sahası; Fatih’te üçüncü tesislerimiz; Şükrüpaşa’da iki tesis ve Karaağaç’a bir tesisle birlikte toplamda 6 tesisi kentimizin etrafına bir çiçek bahçesi gibi koyacağız. Bugün temelini attığımız bu tesislerde evlatlarımızın, çocuklarımızın, Cumhuriyeti’mizin kurucusu Atatürk’ün dediği gibi zevki, çevik ve ahlaklı birey olarak yetişmelerini ve Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kılmalarını temenni ediyorum” dedi.

Ardından tesisin olduğu alana fidan dikimi gerçekleştirildi. Daha sonra Edirne Belediyesi Tuncaspor Tesisleri’nin temelli atıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30