banner137
banner25

Belediye "iddialar asılsız!"

Edirne Belediyesi son günlerde sosyal medyada yer alan "telef olan sokak hayvanlarının çöplüğe atıldığı" iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, belediyeye ait Sokak Hayvanları Barınağında çok sayıda sahipsiz sokak hayvanının bakım ve kontrollerinin yapıldığı belirtildi.

Bazı hayvanların tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı, bir kısmı da trafik kazası ve hastalıklara bağlı olarak barınağımıza ölü halde geldiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ölen hayvan için anında ekiplerimizce tutanak düzenlenmekte ve o şekilde defin işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bu durumda ekiplerimiz ölen hayvanı itinalı şekilde barınakta siyah poşetlere almakta ve mikrobik bir sorun yaşanmaması için kireçle ilaçlanarak eski çöplük alanında belirlenen yere gömülmektedir. Bunun dışında ölen hayvanların gömülme şekli gerçekleştirilmemektedir. Söz konusu görüntüler incelendiğinde, ölü hayvanların oraya rastgele bırakıldıkları, üzerlerinde poşet bulunmadığı ve kireç kalıntılarının olmadığı açıkça görülecektir. Dolayısıyla bu hayvanların oraya belediyemizce gömüldüğü ya da orada telef edilerek gömüldüğü paylaşımları asılsız, düzmece ve gerçek dışıdır. Gerekli incelemeler veteriner hekimlerimizin öncülüğünde ekiplerimizce yerinde yapılmış ve durumun bundan ibaret olduğu belirlenmiştir. Belediyemiz bu provokasyon paylaşımları yapan kişileri ve niyetlerini bilmektedir. Bu kapsamda ilgili kişiler hakkında bugün itibarı ile hukuki işlemleri başlatmıştır."

AA

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30