banner78
banner25

Belediye icra takibi için düğmeye bastı!

Edirne Belediyesi’nin Mayıs ayı Olağan Meclis toplantısında 74 milyon TL’lik piyasadan alacağının olmasının açıklanması sonrasında Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla özellikle yüklü miktarda su borcu olan iş yerlerine icra takibi başlatıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre uzun zamandan bu yana su borcunu ödemeyen işletmelere yönelik alacakların takibine başlandığı ve ilk etapta yaklaşık 12 milyon TL’lik alacağın tahsili için icra takibine başlanıldığı belirtildi.

74 milyon TL’lik alacağın büyük bir bölümünün su,emlak ve çevre temizlik vergisi gibi borçlardan oluştuğu,yüklü miktarda su borcu bulunan şahıslara ait işletmeler için icra takibi işlemlerinin başlatıldığı ifade edildi.Borç listesinde bazı resmi kurumların olması ise dikkat çekti.Su borcu başta olmak üzere çeşitli borçları bulunan resmi kurumların borç ödeme işlemleri için görüşmelerin başladığı ifade edilirken,yasal takip süresini aşan alacaklar için icra işlemi başlatılacağı belirtildi.

Yetkililer borcu olan iş yerlerinin af beklentisi içinde oldukları için yıllarca borç ödemediğini ifade ederken icra takibi başlaması ile dosya ve benzeri masrafların eklenmesi ile borçlunun hukuki süreçte sorunlarla karşılaşabileceğine dikkat çekildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30