banner137
banner25

Belediye ambulansına bayan şoför!

Edirne Belediye Başkanlığı’na, Edirne Fırıncılar Odası tarafından hibe edilen ambulansın direksiyonuna bayan şoför geçti. Edirne’nin ilk bayan ambulans şoförlerinden biri olan Çiçek Yalçın, uzun süredir hayalini kurduğu işe kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Edirne Fırıncılar Odası tarafından Edirne Belediyesi’ne hibe edilen hasta nakil ambulansı, Edirne Belediyesi önünde düzenlenen törenle hizmete alındı. Ambulansın direksiyonuna ise Çiçek Yalçın geçti. Edirne’nin ilk ambulans şoförü olan Çiçek Yalçın hayallerindeki işe kavuştuğunu belirterek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.

2015 yılında Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ile güzel bir çalışmaya imza attıklarını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Projesi’ni gerçekleştirdik. 2015-2016 ve 2017 yılı bütçelerimizi bu şekilde gerçekleştirdik. Bunu Türkiye’de uygulayan 11 belediyeden biri olarak, en başarılı belediye olmuştuk. Ve kadınlarımızın sosyal yaşamlarıyla ilgili bazı kararlar almıştık. Bir kadın arkadaşımız toplu ulaşım sistemine şoför olarak başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde İvanka Trump, bu konuyla ilgili güzel bir tweet atmıştı. Edirne Belediye Meclisi’nden kadın şoför çalıştıran toplu ulaşım araçlarından ruhsat harcı almama, ücretleri almama gibi karar aldık. Türkiye’de ilk kez kadına, çocuğa şiddet uygulayan, uyuşturucudan sabıkası olanların toplu taşıma da çalıştırılmaması için kararlar aldık. Türkiye’de yine ilk kez saat 22.00’den itibaren kadınların toplu ulaşımda durak haricinde istediği yerde inebilmesi için de karar aldık. Diğer iller hep bizden sonra başladılar bu çalışmalara. Bugün Edirne’nin ilk bayan ambulans şoförü hizmete başlıyor. Çiçek Yalçın kardeşimiz gerekli eğitimleri aldı. Hem de ikinci ambulansı hizmete alıyoruz. Edirne’ye hayırlı olsun” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a kendisine bu fırsatı sunduğu için teşekkür eden Çiçek Yalçın, “Uzun süredir hayalini kurduğum bir işti. Fırıncılar Odası’nın Edirne Belediyesi’ne hediye ettiği ambulansı gördüm. Başkanımızdan da bu işi talep ettim. O da beni kırmadı” ifadelerini kullandı.

Çiçek Yalçın, daha sonra ambulansın direksiyon başına geçerek, görevine başladı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30